Notícies

LA FIRA DEL VAPOR (SANT VICENÇ DE CASTELLET)

Plugim de suggeriments

Aquesta setmana us recomanem una activitat social i cultural que es farà a la vila de Sant Vicenç de Castellet el proper cap de setmana (26 i 27 de maig), "La Fira del Vapor".

"La Fira del Vapor" ens recrea la vida quotidiana a Sant Vicenç de Castellet entre 1868 i 1923, quan el ferrocarril i el batec de les fàbriques tèxtils anaven amb vapor. Amb la instal·lació de fàbriques, al municipi pràcticament deshabitat, naixia el poble de Sant Vicenç de Castellet. Molta gent del camp venia buscant noves oportunitats. Poc a poc es passava d'una societat agrària a una industrial, acompanyada de multitud de canvis. S'obrien molts comerços, tallers de menestrals, i sorgien noves necessitats. El ball, el teatre, el cant, els cafès, el joc, la festa i l'incipient cinema alliberava la gent de la monotonia i duresa del treball industrial i rural.

Què n'hauria estat de Sant Vicenç de Castellet sense el ferrocarril, el tèxtil, la pedra i el ball?

Amb la fira, gaudireu d'un conjunt d'espectacles recordant l'època, per a tots els públics, d'un mercat d'artesans, d'una mostra d'oficis tradicionals, de jocs tradicionals i d'exposicions. Feu un viatge en el temps!