El dijous 9 d’abril, dues mestres de l’escola van fer la mona de Pasqua al compte d’instagram de l’escola Vedruna Artés.
Hi van haver vàries famílies que van seguir pas a pas la recepta i la van fer des de casa. Aquesta proposta és una més dins de l’època de confinament que estem vivint aquests dies.
Us passem la recepta per si voleu provar de fer-la a casa:
Ingredients pel pa de pessic:
– 3 ous
– 1 iogurt natural
– 2 mesures de iogurt de sucre
– 3 mesures de iogurt de farina
– 0,5 mesura de iogurt d’oli d’oliva
– llevat
– ratlladura de llimona
-essència de vainilla
-un pessic de sal
Elaboració pa de pessic:
-Preescalfem el forn a 180 graus.
– Primer separem el rovell de la clara en dos recipients diferents.
– Afegim als rovells, l’oli d’oliva, el iogurt, el sucre, l’essència de vainilla. I ho barregem. Continuem afegint-hi el llevat i la farina tamisada. Seguim barrejant perquè quedi una massa homogènia.
– Amb el recipient de les clares les muntem a punt de neu i afegim un pessic de sal. (Aquest pas ens servirà per donar esponjositat a la massa i en cas que no tinguem llevat ens farà pujar el pa de pessic)
– Barregem el contingut dels dos recipients perquè quedi una massa homogènia.
– Evoquem el contingut al motlle, prèviament untat amb mantega perquè no se’ns enganxi la massa.
-Posem el motlle al forn durant 45 minuts.
Ingredients per la decoració:
-Nutella
-Melmelada
-Ous de xocolata
-Boletes de xocolata
-Fondant de color: vermell, groc i blanc
Elaboració decoració:
-Treiem del forn el pa de pessic i el deixem refredar.
-El tallem per la meitat i posem melmelada. Ajuntem les dues parts.
-Cobrim el pa de pessic amb nutella.
Conill de fondant
Gallina fondant
Pollet fondant
El resultat: