Aquests dies de tancament a causa del coronavirus poden ser molt repetitius, i per a molts poden suposar un veritable problema a l’hora de saber què fer per a passar l’estona. Tothom està desenvolupant trucs i activitats per mantenir-se entretinguts, però a qui més afecta el tancament a casa és, en moltes ocasions, als més petits: els infants.
L’energia dels infants sovint implica que en llargs períodes de reclusió poden ser habituals els nervis i l’avorriment extrem. Per a combatre’ls, cal fer activitats que els incloguin, i una de les millors pot ser la cuina, per la seva creativitat i perquè millora la seva relació amb el menjar. Per això, al Pa amb Oli, us donem avui quatre idees de receptes divertides per fer amb els més petits:
Refresc natural
Ingredients:
- Una tassa de suc de taronja
- Una tassa de suc de llimona
- Una tassa de granadina
- Quatre tasses d’aigua mineral amb gas
- 1 taronja tallada a triangles prims amb pell
- Gel picat
Som-hi!
- Barregem els sucs, la granadina i l’aigua
- Afegim el gel
- Posem els triangles de taronja i a gaudir!
Piruletes de fruita
Ingredients:
- 1 síndria
- 1 meló
- Motlles per fer galetes
- Broquetes
Som-hi!
- Tallem la síndria i el meló per la meitat i traiem les llavors
- Tallem rodanxes gruixudes
- Amb els motlles fem formes
- FInalment, posem-les formes en les broquetes (hi podem afegir sirop o sucre)
Llaminadures casolanes
Ingredients:
- Vuit cullerades de gelatina sense sabor
- Tres tasses de sucre
- Dues tasses d’aigua
- Una tassa de gelatina de sabor i sucre per decorar
Som-hi!
- Posem a una cassola la gelatina sense sabor, el sucre i l’aigua
- Removem fins que comenci a bullir
- Afegim la gelatina amb sabor i deixeu bullir fins que espesseixi
- Mullem amb aigua freda un motlle rectangular i hi aboquem la barreja
- Ho deixem a la nevera tota la nit
- Al matí tallem la mescla de llaminadura amb motllos de galetes i els passem per sucre per ambdós costats
Vaixells d’ou
Ingredients:
- Sis ous
- Sis llonzes de pernil cuit
- Maionesa
- Torrades mini de pa
Som-hi!
- Coem els ous en aigua amb sal durant deu minuts
- Pelem-los i tallem-los per la meitat
- Amb una cullera, retirem els rovells i els barregem amb maionesa
- Tallem el pernil en forma de triangle i li clavem un escuradents al mig per simular la vela d’un vaixell
- Farcim les clares d’ou amb la barreja de rovells i les posem sobre les torrades
Mmmmmm! Per llepar-se els dits!!!