Atenció al públic:

8h - 13h / 15h - 17h

C/ Carme, 16

08271 Artés

938 305 212

a8000220@xtec.cat

AL·LERGIES I ERUPCIONS DE PELL, AFECCIONS DE PRIMAVERA

Arriba la primavera i amb el bon temps els virus com la grip i altres malalties relacionades amb el fred s’allunyen. Però no és moment d’abaixar la guardià, perquè es tracta de la pitjor època de l’any per als nens que pateixen al·lèrgies, i també apareixen una sèrie de malalties que es presenten amb més freqüència durant la primavera i que acostumen a ser les principals causes de les visites a urgències.

AL·LÈRGIES PRIMAVERALS

En aquesta època, els agents més freqüents que provoquen al·lèrgies són els pòl·lens, especialment de gramínies, olivera, xiprer i plataner.

Els nens que ja tenen diagnosticada una al·lèrgia han de reforçar el seguiment per part del seu pediatre o especialista en pneumologia pediàtrica. D’altra banda, si el nen no té una al·lèrgia coneguda però té tos, dificultat per respirar, soroll al pit i/o impossibilitat de fer esport, hauria d’anar a urgències per evitar complicacions. També es presenten amb més freqüència rinitis i conjuntivitis com a conseqüència de l’al·lèrgia o per altres factors com una infecció bacteriana o la presència d’un cos estrany a l’ull.

MALALTIES MÉS FREQÜENTS A LA PRIMAVERA

Existeixen algunes malalties exantemàtiques (que produeixen erupcions a la pell i febre) que, tot i que poden aparèixer durant tot l’any, quan es presenten amb més freqüència és durant els mesos de la primavera, i són causa de visita a les urgències pediàtriques. Algunes d’aquestes malalties són la malaltia de boca-mà-peu (causada per un enterovirus), el megaloeritema (causada per parvovirus), o la varicel·la, que, tot i que ha disminuït gràcies a la vacuna, sol presentar-se a la primavera en nens no vacunats.

Amb l’arribada del bon temps passem més estona al carrer i ho aprofitem per gaudir del temps lliure. augmentant els casos de traumatismes en nens com a conseqüència de caigudes al parc, anant en patinet o bicicleta.

ASTÈNIA PRIMAVERAL

A l’inici de la primavera hi ha nens que es queixen d’estar més cansats i tenen més son durant el dia. Normalment aquests canvis coincideixen amb el canvi d’horari. Es tracta de l’astènia primaveral. No és cap malaltia ni requereix tractament, però sí que s’aconsella mantenir la rutina habitual en les hores de son i seguir una alimentació saludable.

 

ÚLTIMES NOTÍCIES

 
Demana informació
 
Si vols rebre informació, nosaltres ens posem
en contacte amb tu i t’assessorem en el que necessitis.
 

Segueix-nos a

CreaEscola Quality Certificate for Education Website