El dia de Sant Jordi aquest any s’ha escaigut en dijous, just l’últim dia de la sisena setmana que fa que els nens i nenes no vagin a l’escola pel Covid-19. Sabíem que estar confinats era una dificultat a l’hora de celebrar la Diada. Tot i això hem pensat que si nosaltres no podíem sortir de casa, el món de les lletres podia venir a la nostra. I ho hem fet amb petites pinzellades en format vídeo de persones que han recitat poemes o han llegit textos escollits per ells mateixos. I no són persones qualsevols, la majoria d’ells tenen o han tingut relació amb l’escola, tot i que alguns, per amistat o coneixença amb mestres també han fet aportacions sense tenir aquest lligam.
Així doncs, hem pogut comptar amb col·laboracions d’alumnes de l’optativa lectura en veu alta com la Núria Martín, l’Èric Medina, la Júlia Portí, la Gemma Cuberta, el Ferran Cuberta, i la Queralt Pla. Exalumnes com el Pere Rusiñol, Dani Serarols i l’Igone Garmendia, periodistes, la Mireia Vila, historiadora, el Carles Morell poeta o la Mont Plans actriu. El pare d’exalumnes Josep Cerarols filòsof, o el tiet d’alumnes i marit de mestra, Joan Morros, poeta. Mestres que ja no tenim a l’ecola com la Montse Herms, el Ramon Segura, el Pere Bitriu o el Jaume Mestres també han fet aportacions.
S’han afegit a aquesta iniciativa persones reconegudes en aquest món com el Quico Sallés, la Mònica Usart, el Toni Padilla o el Josep Vives. El Claustre de l’escola també ha participat tot fent una lectura conjunta de la llegenda de Sant Jordi.
Moltes gràcies a tots els que ens heu ajudat a fer arribar el món de les lletres a casa de les nostres famílies!
La Diada no és només una jornada pensada per a la promoció de les lletres, Sant Jordi és el patró de Catalunya i aquest dia és motiu de celebració per a tots nosaltres.
És per això que quan vam pensar que calia celebrar aquest dia de manera especial ens vam plantejar fer-ho amb una mirada més àmplia, que recollís diferents àmbits, des de les emocions, els somriures, la música, l’expressió artística, la cuina, les flors, la ciència o l’esport. I va ser així com vam contactar amb diferents persones relacionades en cada un d’aquests àmbits, per donar a la nostra Diada un caire cultural i festiu més complet.
El Carlos Bella, expert en educació emocional ens ha fet aquesta aportació en emocions, el Boris Ribas, de pallassos sense fronteres, que ens va visitar per Nadal, ens ha aixecat somriures. L’amenització musical ha estat una de les més reeixides, amb la col·laboració de l’equip del Vedruna Teatre Musical VTM, de la tieta de l’escola Àuria Franch, cantant, i dels mestres de música del centre, Cèlia Vila, Joan Ramon Quirante i Roger Andorrà que han creat una cançó per a la ocasió.
Pel que fa a l’expressió artística hem comptat amb la col·laboració del centre Cacis, del Forn de la Calç amb la Roser Oduber, de la Montse Cortina, mare d’exalumnes, i les propostes plàstiques de dues mestres de l’escola, la Sílvia Rueda i la Marta Bergillos. Les tres famílies del centre que treballen amb flors, Clívia, Garden Soldevila i Garden Vida Verda ens han felicitat amb una rosa el Sant Jordi. I les dues famílies que regenten restaurants La Sardana i El Punt, ens han ofert dues receptes per llepar-se els dits. Un experiment amb bombolles de sabó és el que ens ha ofert la Montse Gómez exdocent de l’escola i l’Elena Rueda tieta d’alumnes ens ha donat una taula d’exercicis per mantenir-nos en forma.
Estem molt contents d’haver pogut tenir tanta col·laboració i bona disposició en tots els àmbits, ens agrada pensar que des de casa ho heu gaudit tant com nosaltres. Des de l’escola desitgem que aquest Sant Jordi diferent hagi estat ben celebrat per tots vosaltres!