La fruita té un paper molt important en l’alimentació.
L’ideal seria consumir tres racions de fruita al dia per a tenir una dieta estable i prevenir malalties. La majoria de la fruita conté la mateixa composició nutricional: aigua, sucre i vitamines. Segons dades de l’Organització Mundial de la Salut, es recomana un consum mínim de 600 grams per persona i dia. Això es tradueix en cinc racions de fuites i hortalisses.
Però, quins són els beneficis d’una bona ingesta de fruita?
- Disminueix el risc de mortalitat. A més, baixa en un 26% la probabilitat de patir un accident cerebrovascular.
- És menor la incidència de malalties cròniques.
- Una ingesta adequada s’associa a un menor risc de patir sobrepès o obesitat.
I ara, us proposem algunes idees per a menjar fruita!
- És aconsellable incloure-les a les postres de forma habitual.
- Es pot prendre tallada o combinada amb altres fruites.
- Amb iogurt i una mica de cereals.
- Com a batut, però sempre fet a casa amb fruita fresca.
- Com a receptes de primers i segons plats. Per exemple, llom a la poma o pollastre amb prunes.
Menjar fruita pot ser un plaer!