Atenció al públic:

8h - 13h / 15h - 17h

C/ Carme, 16

08271 Artés

938 305 212

a8000220@xtec.cat

COM CUIDAR LA SALUT VISUAL DURANT EL CONFINAMENT?

Confinats a casa consumim més hores de pantalles i utilitzem més la visió de prop. Què podem fer per no perjudicar la salut visual?

Aquesta època de confinament és un bon moment per fer coses que no havíem fet mai per la nostra visió; podem treballar les habilitats visuals i anar canviant d’activitats durant el dia per relaxar la nostra vista. Aprofitem també per corregir hàbits visuals que fins ara no havíem tingut en compte i estiguem alerta si detectem algun problema visual.

Els més petits de la casa poden treballar habilitats visuals a través dels jocs, treballs manuals, cuina, etc.

Pel que fa a el “teletreball” o la visió de prop durant molta estona seguida, cal tenir en compte els següents consells:

  • La regla bàsica quan estem treballant davant d’una pantalla és de 20-20-20, descans cada 20 minuts, durant 20 segons i mirant a 20 peus (6 metres).
  • Cal mantenir una postura adequada, sobretot si estem jugant amb una pantalla, quan juguem acostumem a tenir postures més estranyes.
  • Aprofitar les estones de sol, sortir uns minuts que ens toqui el sol i que puguem també mirar a distància una estona.
  • Si portem estona treballant, cal ser conscients de fer parpelleig periòdicament. Fins i tot, podem tancar els ulls durant 20 segons de tant en tant.
  • A l’espai de treball hi ha d’haver bona il·luminació; llum natural i vigilar els reflexos.

CONSELLS PER USUARIS DE LENTS DE CONTACTE I ULLERES

Hem de tenir molta cura i desinfectar les lents i les ulleres; s’han d’extremar les precaucions de neteja i desinfecció. 

També ens hem de rentar les mans abans i després de posar-nos les lents i també hem vigilar amb les ulleres perquè la Covid-19 podria estar-s’hi durant moltes hores; les hem de rentar amb aigua i sabó i eixugar-les amb un paper d’un sol ús.

ÚLTIMES NOTÍCIES

 
Demana informació
 
Si vols rebre informació, nosaltres ens posem
en contacte amb tu i t’assessorem en el que necessitis.
 

Segueix-nos a

CreaEscola Quality Certificate for Education Website