Atenció al públic:

8h - 13h / 15h - 17h

C/ Carme, 16

08271 Artés

938 305 212

a8000220@xtec.cat

“PEDRES I BARRAQUES. LES CONSTRUCCIONS DE PEDRA SECA”

Avui us recomanem una mostra inèdita per donar a conèixer i revalorar un tipus d’arquitectura popular i tradicional, les barraques de pedra seca, molt present en el nostre entorn: “Pedres i barraques. Les construccions de pedra seca”.

La mostra ens introdueix en el món d’un patrimoni oblidat durant molts anys: les construccions amb pedra sense lligar; una tècnica ancestral, amb orígens antiquíssims, que ha perdurat en moltes zones de les nostres contrades en forma de marges, cabanes i barraques.

És estrany que no hi hagi mostres d’aquesta manifestació de l’arquitectura popular i tradicional en qualsevol dels pobles de les comarques de la Catalunya Central. L’exposició fa un repàs de les tècniques, els materials, les formes i les persones… que intervenen en la seva construcció; d’una manera didàctica i molt visual, amb fotografies de gran format.

L’exposició, comissariada per Albert Fàbrega, és una iniciativa de l’Ajuntament de Súria, està produïda per Molècula. Xarxa de Professionals en Museografia i compta amb la col·laboració de la Unió Europea, la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i la denominació d’origen Pla de Bages.

  • Lloc: Sala d’exposicions de la Casa Lluvià (Manresa)
  • Adreça: C/Arquitecte Oms, 5 (08241)
  • Dates: del 16 de gener de 2019 al 8 de febrer de 2020
ÚLTIMES NOTÍCIES

 
Demana informació
 
Si vols rebre informació, nosaltres ens posem
en contacte amb tu i t’assessorem en el que necessitis.
 

Segueix-nos a

CreaEscola Quality Certificate for Education Website