Atenció al públic:

8h - 13h / 15h - 17h

C/ Carme, 16

08271 Artés

938 305 212

a8000220@xtec.cat

TRES RECEPTES PER CUINAR AMB NENS I NENES!

Aquests dies que estem tots a casa es poden fer llargs si no trobem coses a fer. Molts ens hem refugiat a la cuina per experimentar amb noves receptes, però i què passa amb els més petits? Ells i elles poden ajudar-nos a la cuina, i aprendre a fer plats que segur que els encanten. Ja veureu que cuinar amb nens pot ser molt divertit també per vosaltres!

És per això que hem recollit 3 receptes molt populars i senzilles perquè les menudes i menuts se sentin autèntiques xefs.

Muffins de bacon i formatge

  • Necessiteu:
    • 200 g de farina
    • 130 g de formatge ratllat
    • 100 g de bacon
    • 2 ous
    • 200 ml de llet
    • 2 cullerades d’oli d’oliva
    • 2 culleradetes de llevat
    • Orenga, sal i pebre
  • Mentre cuineu el bacon en una paella, barrejar en un bol els ous, la llet, l’oli, les espècies, el llevat i la farina.
  • Un cop tot barrejat, afegir el bacon i el formatge, deixant-ne una mica per decorar.
  • Posar la massa dins de motlles de magdalenes, sense arribar a dalt de tot, i decorar amb el bacon i el formatge restants.
  • Cuinar al forn a 180ºC durant 15-20 minuts.

Galetes de mantega

  • Necessitareu:
    • 125 g de mantega sense sal
    • 100 g de sucre
    • 1 ou
    • 3 gotes d’aroma de vainilla
    • 250 g de farina
  • Mesclar els ingredients en l’ordre de la llista, un a un, fins que quedi una massa uniforme i elàstica.
  • Fer una bola amb la massa i embolicar-la amb paper film. Deixar-la dins la nevera durant 30 minuts.
  • Estirar la massa amb un corró damunt d’una superfície gran enfarinada. Vigileu que la massa no quedi ni molt fina ni molt gruixuda.
  • Tallar les galetes amb l’ajuda de motlles, gots o, fins i tot, un ganivet. Poseu-les en una safata amb paper de forn.
  • Amb el forn pre-escalfat a 180ºC sense ventilador, posar les galetes a mitja alçada durant uns 15-18 minuts.

Brioix de iogurt

  • Necessitareu:
    • 3 ous
    • 1 iogurt (feu servir el pot de iogurt per les mesures)
    • 1 mesura de sucre
    • 1 mesura d’oli de gira-sol
    • 3 mesures de farina
    • 1 sobre de llevat
    • Una mica de sal
  • Barrejar tots els ingredients primer a mà i després amb una batedora.
  • Si voleu donar-li un toc diferent, ralleu pell de llimona o taronja dins la massa, o afegiu xocolata desfeta.
  • Cobreix un motlle amb mantega i posa-hi la massa dins. Després, posa-ho dins el forn uns 40 minuts a 180ºC. Aneu punxant amb un escuradents per veure si està ben fet per dins.

A part d’aquestes receptes, també podeu demanar-los ajuda per preparar els menjars del dia a dia. Segur que se senten útils i, a més, apreciaran molt més que hi hagi bons plats a taula!

 
Demana informació
 
Si vols rebre informació, nosaltres ens posem
en contacte amb tu i t’assessorem en el que necessitis.
 

Segueix-nos a

CreaEscola Quality Certificate for Education Website