Atenció al públic:

8h - 13h / 15h - 17h

C/ Carme, 16

08271 Artés

938 305 212

a8000220@xtec.cat

25 RECURSOS “ON LINE” PER DESCOBRIR DURANT EL CONFINAMENT

Us presentem un recull de 25 recursos en línia fantàstics (i gratuïts) que poden ser d’utilitat per aquests dies de confinament.

Totes aquestes activitats han estat avaluades per l’equip del Portal d’Activitats Educatives de Catalunya. Les han classificades en 5 categories: Ciència, Llengües, Matemàtiques, Benestar físic i autoconeixement i per últim Formació humanística: art, cultura i història.

Aquesta setmana us compartim 6 recursos de Ciència. Esperem que us siguin de gran utilitat!

1- The Dad Lab

Sergei, un pare londinenc a temps complet de dos nens Alex i Max comparteix tots els seus experiments, jocs creatius, joguines educatives,… que els hi prepara i en els quals ells són els protagonistes, val la pena visitar aquesta pàgina tan creativa i motivadora.

Per accedir al web clica a l’enllaç que apareix a la columna dreta (cal estar registrat) El registre d’usuaris ens ajuda a demostrar la utilitat del projecte i a mantenir-lo gratuït. Mai vendrem les teves dades a tercers. Registra’t per veure tots els enllaços i crear-te una llista de favorits!

2-  Apps gratuïtes de la NASA

Aquí trobareu un llistat de 16 aplicacions educatives creades per la NASA per a telèfons, tablets i reproductors digitals per a tots els nivells.

Des de jocs i paisatges per a jugar a fer-se fotografies a l’espai (que ens va molt bé somiar que sortim de casa!!) fins a apps per a investigar les missions espaials o apps per aprendre programació i lógica: NASA Selfies, Exoplanet Excursions, Help NASA Predict Landslides — Citizen Science: Landslide Reporter, Spacecraft AR, Rocket Science: Ride to Station…

3- Explora el cel des de la finestra o el terrat amb StarWalk

Star Walk és una app per a dispositius mòbils i tauletes que permet explorar les estrelles, planetes, constel·lacions i cometes o satèl·lits en temps real enfocant el dispositiu cap al cel. És un atles interactiu molt complet i gratuït. Tot el que has de fer és dirigir el dispositiu cap al cel estrellat i milers d’estrelles, constel·lacions, planetes, satèl·lits, planetes nans i cometes estaran al teu abast.

Les dades astronòmiques i la tecnologia  s’han unit en una aplicació senzilla i summament atractiva que mostra el cel estrellat tal qual el veus des de la teva ubicació i exactament a la mateixa hora.

4- Recursos educatius del Natural History Museum de Londres

Fantàstica web del Museu d’Història Natural de Londres. Hi trobareu articles divulgatius en anglès, galeria de les seves col·leccions i recursos educatius específics per a infants.

Navegant pel web trobareu històries sobre les col·leccions, científics i investigadors del museu. Un museu magnífic per comprendre la història de la vida a la Terra, des dels insectes més petits fins als mamífers més grans.

5- Sistema solar interactiu

Simulador que permet realitzar un recorregut pel sistema solar increïblement precís que us permetrà explorar els planetes, el cel nocturn i l’espai exterior en temps real.

Tots els objectes es posicionen amb precisió en funció del lloc en què es troben just en aquest moment. Conté dades i informació interessants sobre els molts objectes que hi ha a l’espai. Maquíssim!

6- Espècies animals

E millor recurs que hem trobat a la xarxa per a realitzar projectes sobre animals en català. Conté informació de 152 espècies classificades per categories: Rèptils, Mamífers, Aus i Amfibis i un cercador on podreu cercar per paraula clau. Dins de cada categoria es pot cercar també per tipus d’alimentació, hàbitat i continent.

L’objectiu d’aquest recurs és fomentar l’amor pels animals a través d’un millor coneixement de les seves característiques, aprenent a diferenciar-ne uns dels altres i descobrint curiositats sobre la seva manera de viure, els seus sons o moviments. També es fomenta la defensa del medi ambient per a la preservació dels hàbitats de les espècies.

ÚLTIMES NOTÍCIES

 
Demana informació
 
Si vols rebre informació, nosaltres ens posem
en contacte amb tu i t’assessorem en el que necessitis.
 

Segueix-nos a

CreaEscola Quality Certificate for Education Website