Atenció al públic:

8h - 13h / 15h - 17h

C/ Carme, 16

08271 Artés

938 305 212

a8000220@xtec.cat

5 PEL·LÍCULES MÀGIQUES PER VEURE EN FAMÍLIA DURANT EL CONFINAMENT!

Tancats a casa per culpa de la pandèmia del coronavirus, us proposem un grapat de pel·lícules per veure en família. Pares i fills, adults i nens (o adolescents) compartint aventures, cançons i emocions.

Aquí van un grapat de recomanacions per petits i grans:

6. Els Caçafantasmes (1984)

Si hi ha alguna pel·li que ens encanta, aquesta és Els Caçafantasmes. Segur que l’heu vist més de 10 vegades, fascinats amb la comicitat del trio Aykroyd-Ramis-Murray i les seves motxilles de protons, amb els espectres en forma de moc, el nino Stay-Puft gegant convertit en amenaça godzillenca, o la Sigourney Weaver posseïda. La teniu a Netflix.

7. Harry Potter i la Pedra Filosofal (2001)

L’Aina, una nena de l’escola, té 12 anys i és una malalta de l’univers Harry Potter. S’ha llegit tots els llibres de la J.K. Rowling i ha vist les seves adaptacions al cinema. Cadascuna de les vuit pel·lis, tres vegades. En general li xiflen, tot i que diu que prefereix les novel·les i és crítica amb algunes decisions del seu pas al cinema. En tot cas, és innegable la potència del fenomen, que al món del cinema va comptar amb un disseny de producció extraordinari i amb la complicitat de la plana major dels actors més respectats de l’escena i el show business britànics. Si penseu en un who’s who de la interpretació en el país de Shakespeare, pràcticament tothom ha passat per aquí: Ralph Fiennes, Emma Thompson, Alan Rickman, Kenneth Branagh, Michael Gambon, Richard Harris, Gary Oldman, Imelda Staunton, Maggie Smith, Helena Bonham Carter... la llista és infinita. I la saga, fabulosa per compartir. La teniu a HBO i a Netflix.

8. Els Blues Brothers (1980)

El Daniel, un altre nen d’Artés, tenia 7 anys quan va conèixer els germans Blues, el Jake i l’Elwood, dos pinxos de bon cor que miren de reunir l’antiga banda de soul per fer un concert i salvar l’orfenat on van crèixer. Ara té 10 anys, i de vegades continua ballant amb els números musicals (la banda sonora de la pel·li és sobrenatural: Belushi-Aykroyd, Aretha Franklyn, Ray Charles, James Brown, Cab Calloway, John Lee Hooker…) i passant-s’ho pipa amb les persecucions de cotxe bogíssimes que formen part d’una pel·li magnífica per gaudir en família. La teniu a Filmin.

9. Amelie (2001)

La Júlia, la germana de l’Aina, té 8 anys, i de tant en tant demana la pel·li de la cambrera de París i els nans al jardí. L’atrapa el look colorista i imaginatiu parit per Jean-Pierre Jeunet (un paio que va trencar molts esquemes amb títols com Delicatessen), que en els següents anys va tenir una influència capital en el disseny, la moda i l’audiovisual europeu. Però també la delicada música de Yann Tiersen, la imatge que dona de la capital francesa i el to de conte de fades. Segurament, la Júlia voldria prendre cafè només per demanar-se’n un al Des deux Moulins (sí, el signant d’aquest article ho va fer en una visita parisenca), i, mentrestant, segueix viatjant de tant en tant a l’univers d’una pel·li deliciosa.

10. El circo (1928)

Rematem la selecció amb Chaplin, sempre Chaplin, moderníssim en el seu discurs, genial en la seva comicitat. I que funciona amb quasi tots els nostres joveníssims enquestats. La trobareu a Amazon Prime i a Filmin, plataformes que també ofereixen obres mestres com La quimera de l’or (la dansa dels panets punxats amb unes forquilles flipa als més petits) o Temps moderns (d’altres peques es tornen bojos amb el nostre home literalment integrat a una cadena de muntatge). Busqueu els seus curts, gaudiu amb els seus llargs. Charlot és etern!

ÚLTIMES NOTÍCIES

 
Demana informació
 
Si vols rebre informació, nosaltres ens posem
en contacte amb tu i t’assessorem en el que necessitis.
 

Segueix-nos a

CreaEscola Quality Certificate for Education Website