Atenció al públic:

8h - 13h / 15h - 17h

C/ Carme, 16

08271 Artés

938 305 212

a8000220@xtec.cat

ANEM A VEURE ELS GEGANTS D’ARTÉS

Divendres 12 de març a la tarda, els alumnes d’infantil, vam anar a l’auditori de música (Cal Sitges) a veure els gegants d’Artés.

Aquest trimestre estem treballant les festes i tradicions del nostre poble i aprofitant que hem estat aprenent moltes coses sobre els gegants d’Artés…vam poder gaudir d’una petita excursió pel poble per anar a visitar-los.

Quan vam arribar a l’auditori, ens estaven esperant els geganters juntament amb dos dels gegants del poble, el Jordi i la Montserrat.

Un cop allà, els geganters, ens van explicar un munt de coses: qui són, què fan, quan van néixer els gegants, quina mida fan, quant pesen, qui els fa la roba, de quin material estan fets, quants acompanyants necessiten a l’hora de portar un gegants, com han d’anar vestits a l’hora de sortir els gegants, etc.

També ens van ensenyar com eren els gegants per dintre (potes de fusta, coixinets pels hombros,…) i per parelles vam poder entrar a sota del gegant per veure com estaven fets.

Vam aprendre un munt de coses, però el més espectacular de tot va ser veure’ls ballar en directe acompanyats de dues mestres de l’escola, la Mònica i la Mercè Camps, que  van tocar la gralla a l’hora de fer les dues “ballaruques de gegants”.

Un cop vam acabar de veure els balls, els geganters van ser molt amables amb nosaltres i ens van ensenyar on tenen guardats els gegants reis, el Víctor i la Maria i va ser molt impressionant veure’ls davant nostra, ja que són molt grans i estan molt ben cuidats. 

Moltes gràcies per la vostra col·laboració gegants d’Artés! Aquesta experiència no l’ oblidarem mai.

ÚLTIMES NOTÍCIES

 
Demana informació
 
Si vols rebre informació, nosaltres ens posem
en contacte amb tu i t’assessorem en el que necessitis.
 

Segueix-nos a

CreaEscola Quality Certificate for Education Website