Atenció al públic:

8h - 13h / 15h - 17h

C/ Carme, 16

08271 Artés

938 305 212

a8000220@xtec.cat

AVIS I NETS EN VACANCES!

Arriba l’estiu, s’acaba l’escola i la vida dels nens canvia durant una temporada. Alguns segueixen assistint al col·legi per realitzar altres tasques, tenen campaments d’estiu o s’apunten a la piscina. Però hi ha molts altres nens que comencen a passar llargs dies amb els seus avis, ja sigui a les ciutats o als pobles. Aquesta experiència pot ser viscuda pels majors sota el rol d’avis “cangur”, que solament esperen l’arribada de l’hora en la qual els pares recullen als nens. Però també es pot convertir en una època especial i enriquidora, tant per als petits com per als majors.

Els avis poden aprofitar tota la seva experiència per cuidar als nets sense les exigències que impliquen els rols de mare o pare

En general, els avis estableixen una relació de molta confiança amb els nens. Cada cas depèn, per descomptat, de múltiples factors: de l’estat de salut del que gaudeixin els majors, de si aquests van a la casa dels nens (o a l’inrevés), del caràcter dels avis, etc. Però, en qualsevol cas, existeix un denominador comú: ells ja han criat i educat als seus propis fills; pel que amb els nets poden aprofitar tota la seva experiència per gaudir d’ells, sense les exigències que impliquen els rols de mare o pare.

En aquest sentit, quan es deixa als nens amb els avis (ja sigui una estona cada dia mentre els seus pares van a treballar o bé una temporada de diversos dies consecutius) és fonamental pactar certes regles sobre quin deu ser la rutina dels petits: menjars, horaris, activitats, etc.

És probable que els majors incompleixin algunes d’aquestes normes per imposar les seves pròpies. Tret que siguin canvis massa grans, no hauria de suposar un problema el fet que els avis alterin una mica els horaris del nen, ja que els petits també estan de vacances. Aquestes variacions de rutina poden, fins i tot, resultar positives: sovint els avis troben la forma que els petits mengin aquest menjar al qual sempre es neguen o facin el que no van voler fer durant l’any.

Activitats perquè avis i nets gaudeixin junts

A continuació s’enumeren algunes activitats interessants que nens i avis poden desenvolupar junts; perquè, tant uns i com uns altres, gaudeixin de l’època de vacances.

  1. Jugar. Nets i avis poden passar grans moments mentre juguen i també en intercanviar coneixements sobre els seus jocs preferits. El més normal és que els nets aprenguin els divertimentos dels seus majors, sobretot quant a jocs de taula, com a cartes, va dominar o parchís.Molts avis saben afegir interès a aquests moments, amb relats de quan ells mateixos eren petits i jugaven a aquests mateixos jocs. No obstant això, també els menors poden ensenyar els seus jocs als avis, fins i tot si es tracta de videojocs. Encara que igual aquests últims no se’ls donaran tan bé, els riures no faltaran.
  2. Realitzar excursions. Si és al poble, aquesta activitat tindrà un valor enorme per als nens. Un passeig per la muntanya o un recorregut per llocs tradicionals serviran al petit per entrar en contacte amb la naturalesa i amb les històries dels seus avis i els seus pares. Representa per a ells descobrir un món nou i fascinant. Molt més encara si el trajecte inclou recol·lectar fruits que després es puguin utilitzar en el menjar o preparar dolços.Si és a la ciutat, també existeix la possibilitat de descobrir llocs nous: un parc que no es visita amb freqüència, el zoo, alguns museus… Molts llocs poden ser d’interès per a un nen si es presenten de la manera adequada.
  3. Llegir i explicar històries. El temps compartit amb els avis durant l’estiu és una excel·lent ocasió per generar una relació amb la literatura que després es pot perllongar durant tota la vida. A més, és possible que la lectura de relats en veu alta per part dels majors s’intercali amb la narració d’històries de la seva pròpia vida, o de la vida dels seus fills (és a dir, els pares). Això no solament és de gran interès i promou la imaginació i la creativitat dels petits, sinó que, a més, els dona una dimensió més propera dels seus majors.
  4. Veure fotos. Igual que els relats, les fotos de la família contribueixen a fer sentir als nens com a part d’un grup major, que constitueix la seva pròpia història. Convé, no obstant això, dosar aquestes activitats, per evitar que el petit s’avorreixi. Sempre és millor deixar-li amb una mica de ganes, que faran ressorgir l’interès de seguida la següent vegada que es proposi aquesta tasca.
  5. Cuinar. Els avis (sobretot les àvies) posseeixen unes quantes receptes especials amb les quals preparen plats que els nens no estan acostumats a menjar. Fins i tot les maneres de preparar els aliments poden resultar nous per als petits. Els farà sentir-se molt a gust en actuar com a assistents o ajudants en la cuina.
ÚLTIMES NOTÍCIES

 
Demana informació
 
Si vols rebre informació, nosaltres ens posem
en contacte amb tu i t’assessorem en el que necessitis.
 

Segueix-nos a

CreaEscola Quality Certificate for Education Website