Atenció al públic:

8h - 13h / 15h - 17h

C/ Carme, 16

08271 Artés

938 305 212

a8000220@xtec.cat

COM TREBALLAR LA LECTURA DEL 3r TRIMESTRE A SECUNDÀRIA?

És un fet que aquests mesos de confinament han suposat tot un repte per a professors i alumnes, però alhora han estat una gran oportunitat per reinventar-se i pensar noves propostes de treball.  Internet i les xarxes socials en van plenes; així doncs, per què no aprofitar-les i adaptar-les a la nostra realitat docent?

Avui voldríem explicar-vos l’experiència dels alumnes de 4t d’ESO amb les infografies literàries, que ha estat la manera com hem treballat la lectura trimestral des de l’àrea de Llengua i Literatura Catalanes.

Una infografia és un recurs gràfic que resumeix de manera senzilla i atractiva una gran quantitat d’informació en un espai reduït.

A partir d’aquesta web d’infografies literàries (https://www.coursehero.com/infographics/), vam proposar als alumnes que n’eleboressin una sobre la lectura del trimestre: El violí d’Auschwitz de l’escriptora Maria Àngels Anglada.

Tot i que pot semblar una tasca fàcil, no ho és. Calia que concretessin una sèrie d’aspectes de la novel·la (temes, personatges, informació sobre l’autora…) de la manera més sintètica possible i, a la vegada, d’una forma visual i atractiva. Així doncs, fent servir el programa Canva o la plataforma Genially, això anava a elecció de l’alumne/a, hem obtingut resultats com els que podeu veure tot seguit:

Infografia literària realitzada pel Nil Barquero

Infografia literària realitzada per Carla Codina

ÚLTIMES NOTÍCIES

 
Demana informació
 
Si vols rebre informació, nosaltres ens posem
en contacte amb tu i t’assessorem en el que necessitis.
 

Segueix-nos a

CreaEscola Quality Certificate for Education Website