Atenció al públic:

8h - 13h / 15h - 17h

C/ Carme, 16

08271 Artés

938 305 212

a8000220@xtec.cat

CÓRRER AMB MASCARETA: SÍ O NO?

La sortida de corredors i passejants al carrer durant les franges en què està permès fer esport, ha generat dubtes respecte a la distància de seguretat o l’ús de mascaretes. Les autoritats sanitàries i els professionals mèdics coincideixen que mantenir dos metres de separació és una mesura bàsica per evitar contagis de coronavirus.

Fa uns dies, el director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, deia que quan fem exercici cal augmentar la distància de seguretat per “la major intensitat de les exhalacions i l’augment de la transpiració”. Davant aquestes afirmacions, la mascareta podria semblar un bon aliat per als corredors, però els experts consideren que portar mascareta no és la solució.

Evitar els carrers principals

Laura Feliu és entrenadora personal i orientadora saludable. En els darrers dies moltes de les persones a qui assessora li han traslladat dubtes sobre com i què fer en aquestes primeres sortides per practicar esport. A banda d’adaptar el nivell d’exercici a l’estat físic de cadascú, Feliu insisteix en la “prudència i evitar els carrers principals que tothom està fent servir aquests dies, per assegurar-se una distància de seguretat, la millor garantia contra els contagis”.

Córrer, millor sense mascareta

Completa el consell amb la recomanació de no portar mascareta perquè assegura que pot ser contraproduent: “Quan corres i fas entrenament és important que t’entri aire net, elevem pulsacions, necessitem més ingesta d’oxigen… Quan exhalem treus el diòxid de carboni i amb la mascareta no entra aire net i el que respires no és adient per practicar esport“. Feliu explica que l’excés de diòxid de carboni ens acceleraria les pulsacions i ens podria provocar marejos.

https://beteve.cat/societat/correr-amb-mascareta-consells/

ÚLTIMES NOTÍCIES

 
Demana informació
 
Si vols rebre informació, nosaltres ens posem
en contacte amb tu i t’assessorem en el que necessitis.
 

Segueix-nos a

CreaEscola Quality Certificate for Education Website