Atenció al públic:

8h - 13h / 15h - 17h

C/ Carme, 16

08271 Artés

938 305 212

a8000220@xtec.cat

DE VISITA A L’OBSERVATORI ASTRONÒMIC DE CASTELLTALLAT

L’Obsevatori Astronòmic de Castelltallat és un centre situat en un espai natural privilegiat per observar i comprendre l’Univers gaudint de la natura. Està adreçat a qualsevol tipus de públic, tan individual com col·lectiu: turisme rural, aficionats, grups organitzats i d’ empresa, escolars i professors, amateurs.

Adossat a les rüïnes del castell de Castelltallat i al costat de l’esglèsia de Sant Miquel, recentment restaurada, un telescopi de 400mm de diàmetre, equipat i controlat automàticament, permet gaudir de les maravelles de l’ Univers. Es poden obtenir detalls lunars d’ 1 km, i observar estels, anells planetaris, neboluses i galàxies. El refrector és de 150 mm amb filtre solar.

L’observatori disposa de dos espais diferenciats però relacionats entre si: La Rectoria i la cúpula. La Rectoria, un bell edifici de pedra, té les funcions de centre d’ acollida i multimèdia, mentre que des de la cúpula es faran observacions directes, visuals i amb diferent instrumental.

Tant de dia com de nit, l’activitat a l’Observatori és continuada. Les activitats fixes són:

Bateix del cel és una primera aproximació al firmament , els seus objectes i fenòmens mitjançant l’observació directa a simple vista i amb instruments , dirigida a qualsevol persona sense cap tipus de coneixement previ. És realitza de nit amb grups de 20 persones màx. I tè una duració de 1h i 30min.

Mirant al Sol proposa una visió nova i sorprenent de l’objecte celest més quotidià però tanmateix molt desconegut. En l’activitat és proposen questions desde l’orientació fins a l’espectacular visualització de l’atmosfera solar. És realitza de dia , al matí , i tè una capacitat màx. De 20 persones per grup amb una duració de 1h i 30 min.

Marató de l’Observatori és un recorregut celestial en varies hores nocturnes , començant per l’observació del cel per després contemplar diversos objectius , planetes i galaxies. Dirigit a un màx. de 10 persones.

Les activitats fixes s’alternen a les instal.lacions de l’observatori amb xerrades, cursos, tallers, activitats per efemèrides i projeccions de pel.lícules.

Persona de contacteToni Guntin
AdreçaObservatori Astronòmic de Castelltallat, s/n -08263 Sant Mateu de Bages-
Telèfon667 52 90 51
c/einfo@observatoricastelltallat.com
Webwww.observatoricastelltallat.com
TemporadaObert tot l’any
Instal.lacionsZona d’aparcament, centre d’ acollida, espai multimèdia i cúpula.
HorarisConcretar trucant prèviament per telèfon.
ÚLTIMES NOTÍCIES

 
Demana informació
 
Si vols rebre informació, nosaltres ens posem
en contacte amb tu i t’assessorem en el que necessitis.
 

Segueix-nos a

CreaEscola Quality Certificate for Education Website