Atenció al públic:

8h - 13h / 15h - 17h

C/ Carme, 16

08271 Artés

938 305 212

a8000220@xtec.cat

EDUCACIÓ EN HÀBITS AL MENJADOR ESCOLAR

Els menjadors escolars han adquirit una gran importància als darrers anys a causa, sobretot, de factors diferencials.

Aquests són una necessitat per a la gran majoria de famílies. Els horaris laborals i el ritme de vida diari, no permeten una completa conciliació familiar.

Per tant, aquesta etapa infantil és important per consolidar una sèrie d’hàbits. Aquests, de ben segur, romandran fins a l’edat adulta. A més, en aquestes etapes, no només s’ha de proporcionar una aportació adequada d’energia i nutrients.

A part d’aquesta aportació de nutrients, s’ha d’incidir en un treball educatiu alimentari. Aquests hàbits han de perdurar, també, al llarg del temps.

En aquest sentit, els menjadors escolars, exerceixen una funció educativa de manera que serveixen per fomentar una dieta variada i equilibrada.

Aprendre, des de ben petits, a créixer sans i forts a través d’un estil de vida saludable hauria de ser una de les prioritats dels menjadors escolars. Molts d’ells desenvolupem, també, diferents tallers i activitats dedicats a l’alimentació saludable. També treballen les tradicions gastronòmiques, les festes populars i la coneixença dels aliments de temporada.

L’objectiu principal de l’espai del menjador és el consum d’una dieta equilibrada. Per tant, el servei esdevé un important complement educatiu. A part dels hàbits alimentaris, però, també n’ha d’atendre a d’altres.

Educació per a la salut i la higiene: encaminats a desenvolupar i reforçar l’adquisició d’hàbits d’higiene personal com pot ser raspallar-se les dents o rentar-se les mans abans i després de dinar.

Educació per la responsabilitat: fent partícip als infants, en funció de la seva edat, de les tasques que es desenvolupen cada dia als menjadors.

Educació en el lleure: planificant activitats que contribueixin al desenvolupament de la personalitat i ajudin a fomentar hàbits socials i culturals.

Educació per la convivència: fomentant el companyerisme i les actituds de respecte, educació i tolerància entre els membres de la comunitat escolar.

ÚLTIMES NOTÍCIES

 
Demana informació
 
Si vols rebre informació, nosaltres ens posem
en contacte amb tu i t’assessorem en el que necessitis.
 

Segueix-nos a

CreaEscola Quality Certificate for Education Website