Atenció al públic:

8h - 13h / 15h - 17h

C/ Carme, 16

08271 Artés

938 305 212

a8000220@xtec.cat

ELS MURS DE LA VERGONYA

El passat dissabte, 30 de gener, es va celebrar el Dia Escolar de la No-violència i la Pau. Amb la voluntat de reflexionar sobre aquest fet, els alumnes de 3r d’ESO hem realitzat un mural.

Amb la seva realització, hem reflexionat sobre un dels recursos més utilitzats pels països desenvolupats com a forma de separar, marginar i evitar veure i viure la pobresa, la fam, i en definitiva les desigualtats, parlem dels Murs de la vergonya. 

Des de l’antiguitat, les muralles i els murs es construïen principalment per detenir el pas de grups invasors armats o exèrcits. Actualment, i donada la seva obsolescència com a estratègia militar, els murs moderns són construïts per impedir o dificultar el pas de civils com a possibles immigrants, per separar zones en conflicte, per evitar el terrorisme, la pobresa, el contraban, per annexionar-se territoris sobre fronteres no reconegudes per la comunitat internacional, etc.  

La realització d’aquesta activitat ens ha servit per prendre consciència sobre els diferents tipus de murs existents i per reflexionar sobre les seves conseqüències i del que significa el seu manteniment, així com de la seva contribució a augmentar els conflictes polítics al món.

ÚLTIMES NOTÍCIES

 
Demana informació
 
Si vols rebre informació, nosaltres ens posem
en contacte amb tu i t’assessorem en el que necessitis.
 

Segueix-nos a

CreaEscola Quality Certificate for Education Website