Atenció al públic:

8h - 13h / 15h - 17h

C/ Carme, 16

08271 Artés

938 305 212

a8000220@xtec.cat

LA IMPORTÀNCIA DEL FLUOR A LA SALUT DENTAL DELS NENS

El fluor és un element molt important a la salut bucal dels nostres nens. No obstant això, hem de saber utilitzar-ho per a obtenir els seus beneficis. T’expliquem com fer-ho.

Quan hem de començar a utilitzar fluor per a raspallar les dents als nostres fills/es?

Les dents han de netejar-se quan erupcioni el primer. Raspallar-li les dents al seu bebè amb un raspall adequat i amb pasta amb fluorur  (1000 ppm) ha demostrat ser la millor protecció contra la càries dental.

Els nens de 0 a 3 anys d’edat han d’utilitzar un quantitat de pasta de dents amb fluorur de la mida d’un gra d’arròs. Les pastes de dents infantils amb concentracions de menys de 1000 ppm de fluor, no ofereixen protecció contra la càries dental.

Existeixen inseguretats en la majoria dels pares, sobre si hi ha algun problema en empassar-se la pasta de dents. Si s’està usant una quantitat de pasta de dents amb fluorur menor a un gra d’arròs dues vegades al dia, llavors no ha de preocupar-se si el bebè s’arribés a empassar part de la pasta. La petita quantitat s’ha calculat per a ser segura, fins i tot per a un nen de 6 mesos d’edat.

Els nens de 3 a 6 anys d’edat han d’usar una quantitat igual a la mida d’un pèsol. Aquesta quantitat és segura fins i tot si s’ingereix. No obstant això, és millor ensenyar-li al nen a escopir l’excés de pasta de dents.

A part de l’ús diari de pasta dental amb fluor, hi ha ocasions en què l’odontopediatra recomanarà realitzar un vernís de fluor al nen. Això serà determinat principalment pel risc del nen de tenir càries.

Durant la seva cita amb el dentistal’equip dental avaluarà el fluorur que el seu fill rep a través de l’aigua, la pasta de dents i altres fonts. També avaluaran la dieta del seu fill, els seus hàbits alimenticis, i que bé i amb quanta freqüència usa el fil dental. Aquesta informació, juntament amb un examen de les dents del nen (la seva forma, proximitat i força), així com la condició de les genives permetrà al dentista per a determinar si el seu fill està en risc de patir càries en el futur pròxim.

Els nens que han tingut càries recentment generalment estan en risc de desenvolupar fins i tot més. Si el seu fill està en risc de tenir càries per qualsevol de les raons esmentades anteriorment, sens dubte es beneficiarà de la protecció d’una aplicació de fluorur professional durant la cita dental.

https://iapdworld.org/parents/children-10-years-of-age/children-10-years-of-age-en-espanol-haga/

ÚLTIMES NOTÍCIES

 
Demana informació
 
Si vols rebre informació, nosaltres ens posem
en contacte amb tu i t’assessorem en el que necessitis.
 

Segueix-nos a

CreaEscola Quality Certificate for Education Website