Atenció al públic:

8h - 13h / 15h - 17h

C/ Carme, 16

08271 Artés

938 305 212

a8000220@xtec.cat

L’OTITIS

L’otitis és una infecció i una de les malalties o molèsties més corrents entre la població infantil i juvenil. La causa un virus o bactèria que passa del nas o del coll a l’oïda mitjana a través de la trompa d’Eustaqui. De fet, però, l’otitis pot afectar també l’oïda interna. Hi ha diferents tipus d’otitis, en funció de la zona de l’oïda que afecta:

  • Otitis externa
  • Otitis mitjana
  • Otitis mitjana crònica
  • Otitis serosa

De vegades, l’otitis externa se’n diu “mal de nedador”, perquè el contacte constant de l’aigua amb l’orella pot provocar-la. Un examen físic de l’orella amb l’instrument adequat, l’otoscopi, pot mostrar els signes típics de l’otitis. Per exemple, en el cas de l’otitis externa, sovint es veu l’orella vermella, mentre que en el cas de l’otitis mitjana, a més de la vermellor i hi ha inflamació del timpà.

Per tractar-la cal, naturalment, eliminar la infecció. Quan la infecció és produïda per bacteris, caldrà que prenguis antibiòtics, a les dosis i durant el temps que sigui necessari. De vegades, es pot completar el tractament antibiòtic i si fa molt mal es poden prendre analgèsics contra el dolor, i també alleuja el dolor aplicar una mica d’escalfor a l’àrea afectada. Per evitar tenir otitis, hi ha diverses coses que pots fer:

  • Assecar-te les orelles amb cura després d’haver-te dutxat, banyat o rentat el cap.
  • Fer servir taps per nedar.
  • No nedar en aigües contaminades.
]]>

ÚLTIMES NOTÍCIES

 
Demana informació
 
Si vols rebre informació, nosaltres ens posem
en contacte amb tu i t’assessorem en el que necessitis.
 

Segueix-nos a

CreaEscola Quality Certificate for Education Website