Atenció al públic:

8h - 13h / 15h - 17h

C/ Carme, 16

08271 Artés

938 305 212

a8000220@xtec.cat

NOVES RECOMANACIONS DE CONSUM DE PEIX

L’Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AECOSAN) ha actualitzat les recomanacions del consum de peix a causa de l’alta concentració de mercuri (metilmercuri) que pot arribar a tenir-ne. El mercuri és un contaminant mediambiental que es troba a l’aigua dels mars i rius i, en estar en contacte directe amb els peixos s’hi pot concentrar. Una elevada concentració de mercuri pot afectar directament a l’organisme humà, concretament al sistema nerviós central en desenvolupament.

Des de la mateixa organització també es remarca que el consum de peix és segur i recomanable, ja que aporta beneficis per la salut. Es destaca també que l’Autoritat Europea de Seguretat Alimentària (EFSA) relaciona el consum de peix durant l’embaràs amb beneficis sobre el desenvolupament neurològic en nens i amb la reducció de mortalitat per malalties cardíaques a l’edat adulta.

Així doncs, la recomanació pel que fa al consum de peix, per part de l’AECOSAN, consisteix en dividir la població en la més vulnerable i la població general. Fent èmfasi en el grup de població més vulnerable.

Població vulnerable
Nens menors de 10 anysEmbarassades o planificant-hoPeríode de lactànciaNens entre 10 i 14 anys
Evitar el peix amb alt contingut de mercuriLimitar a 120 g/mes el peix amb alt contingut de mercuri
Limitar ¾ racions/setmana de peix amb mitjà o baix de mercuri variant entre espèciesLimitar a ¾ racions/setmana de peix amb mig o baix contingut de mercuri variant entre espècies
ÚLTIMES NOTÍCIES

 
Demana informació
 
Si vols rebre informació, nosaltres ens posem
en contacte amb tu i t’assessorem en el que necessitis.
 

Segueix-nos a

CreaEscola Quality Certificate for Education Website