Atenció al públic:

8h - 13h / 15h - 17h

C/ Carme, 16

08271 Artés

938 305 212

a8000220@xtec.cat

SET PEL·LÍCULES PER VEURE EN FAMÍLIA

A resultes de la situació que hi ha de pandèmia i confinament, veure algunes pel·lícules en família pot alleugerir una mica el fet d’haver-se d’estar tancat a casa moltes hores. De pel·lícules familiars n’hi ha moltes, algunes de ben conegudes per tothom, però ara em volgut fer una tria d’altres que no són tan populars, però que ofereixen característiques de qualitat i interès. Són pel·lícules contemporànies, del segle actual, totes de caire infantil, però que també poden ser gaudides pels adults. Totes elles estan disponibles en distintes plataformes o canals, i en alguns casos editades en format digital.

A més de les set seleccionades, aquest és un bon moment per veure o tornar a veure algunes de les pel·lícules infantils més conegudes, aclamades i taquilleres dels darrers anys, cas de CocoWall-eJumanjiFrozen, SpiritAladdinKarate KidRatatouilleBob Esponja, els Minions, la nova versió d’El llibre de la selva o les nissagues Ice AgeToy Story o Harry Potter, d’entre altres. Passar una bona estona en família pot ser un antídot adequat per combatre el confinament forçat.

UN CONTE MAGIC

Your name (2016). Els nens Taki i Mitsuha descobreixen un dia que durant el son els seus cossos s’intercanvien, i comencen a comunicar-se per mitjà de notes. A mesura que aconsegueixen superar maldestrament un repte darrere l’altre, es va creant entre els dos un vincle que a poc a poc es converteix en alguna cosa més especial. Un lluminós conte de ciència-ficció creat pel japonès Makoto Shinkai. Pel·lícula d’animació premiada en els festivals de Sitges i Los Angeles. Entre realista i fantàstica, és d’inscrutable per espectadors de qualsevol edat.

LA NENA OCELL

Pio, Pio (2010). Una pel·lícula molt curiosa, feta a Bèlgica per la directora Rita Horst. S’hi relata la increïble i delicada història de Birdie, una nena diminuta amb ales en lloc de braços. Es trobada al bosc per Warre, un observador d’aus que la porta a casa seva. Warre i la seva dona, Tine, decideixen quedar-se amb Birdie i cuidar-la com a una nena normal. Però ella no és pas normal i sent la necessitat de descobrir altres mons. Un bon dia voldrà volar cap el sud, com fan els altres ocells. Basada en una novel.la de Joke van Leeuwen, la pel·lícula va guanyar el Grand Prix del festival de Montreal. 

SHEEP MOVIE

La oveja Shaun: La pel·lícula (2015). Divertidíssima pel·lícula dels estudis britànics Aardman Animations, que ja havien fet la presentació de l’ovella Shaun en una notable sèrie televisiva. Aquesta vegada, fent el seu debut cinematogràfic, la peculiar ovella i els seus amics ( tots fets de plastilina) emprenen una aventura que els portarà de la granja rural a la gran ciutat. Sense paraules, però carregada d’inventiva i de gags molt enginyosos, la pel·lícula demostra que les animacions tradicionals també poden conviure sense complexos en un mon digitalitzat i tecnificat. 

CASSALOT DE FANTASIA

Les cròniques de Spiderwick (2008). Més enllà del col·legi Howard i del món de Narnia, trobem  la finca Spiderwick, on hi habiten criatures increïbles i succeeixen fets extraordinaris. Tot comença quan la família Grace (la mare i els seus fills Jared, Simon i Mallory) deixen New York i s’instal·len en el vell casalot del seu oncle Arthur Spiderwick. Heus aquí una fantasia d’aspecte clàssic, en la que també hi trobem anhels de descobriment i esperit d’aventura. Es tracta d’un magnífic entreteniment per a tota la família, però compte, ja que es probable que alguns passatges una mica terrorífics espantin a nens petits. 

EL NEN I EL TIGRE

La vida de Pi (2012). Una de les meravelles del cinema contemporani, en la que s’adapta la sorprenent novel.la de Yann Martel. Després d’una tempesta i d’un naufragi enmig de l’oceà Pacífic, el jove hindú Pi, fill d’un guarda de zoo que viatjava de l’Índia a Canadà, es troba en una petita barca salvavides amb un únic supervivent, un tigre de bengala amb qui compartirà una emocionant, increïble i inesperada relació. Pel·lícula realitzada per Ang Lee, referida a la aventura de la vida. Premiada amb 4 Oscar, no s’assembla gens a cap altre pel·lícula. Màgia pura.

UN GOS FIDEL

Sempre al teu costat / Hachiko (2009). Inspirada en una pel·lícula nipona avui gairebé oblidada, aquesta pel·lícula nord-americana conserva l’encant, la tendresa i les emocions d’aquell original dels anys seixanta.  Richard Gere, en un dels seus millors papers, caracteritza a un professor universitari que un dia recull a un gos abandonat a una estació de tren. De mica en mica, el professor Parker va descobrint els entranyables llaços que poden unir a una persona amb un animal. Realitzada pel molt hàbil cineasta Lasse Hallstrom, és d’aquestes pel·lícules que agraden i commouen a espectadors de totes les edats.

UN ALTRE GOS

A Dog ‘s Purpose (2015). Un gos (que pensa en veu alta) vol saber quin es el seu paper a la vida, i ho fa a mesura que va passant per diferents amos. A través de diverses reencarnacions com Toby, Bailey i Buddy, un mateix gos tindrà l’oportunitat de viure tres vides diferents i així conèixer el propòsit de la seva existència al costat dels humans. Una pel·lícula molt tendre i simpàtica, potser fins i tot massa amable en algunes seqüències, però que sens dubte alegrarà una tarda de cinema familiar. Com l’anterior, signa la proposta el suec Lasse Hallstrom, que sembla sentir-se molt còmode fent pel·lícules protagonitzades per gossos.

Prepareu les crispetes i cap al sofà!!!

ÚLTIMES NOTÍCIES

 
Demana informació
 
Si vols rebre informació, nosaltres ens posem
en contacte amb tu i t’assessorem en el que necessitis.
 

Segueix-nos a

CreaEscola Quality Certificate for Education Website