Atenció al públic:

8h - 13h / 15h - 17h

C/ Carme, 16

08271 Artés

938 305 212

a8000220@xtec.cat

10 CONSELLS ALIMENTARIS PER A QUE ELS NENS I NENES TINGUIN UNA SALUT DE FERRO

La salut dels nostres fills depèn de diversos factors, i l’alimentació, juntament amb la pràctica d’activitat física, és un dels més importants. Mengen de forma variada i equilibrada? Pren nota d’aquests 10 consells i assegura’t que s’alimenten de forma sana.

10 hàbits alimentaris per a nens i nenes

  1. Menjar acompanyat de família o amics: es tracta d’una forma saludable de gaudir del menjar que permet generar un sentiment familiar de connexió, redueix el risc de patir obesitat i altres trastorns alimentaris i és un hàbit saludable que si l’apliquen des de petits l’incorporaran al llarg de tota la seva vida. Quan es menja en família, és recomanable que tots mengin el mateix. Amb els seus amics, els serà divertit veure què mengen, quines receptes prefereixen i compartir moments agradables amb els seus companys.
  2. Esmorzar bé: l’esmorzar és un dels àpats més importants del dia, ja que els nens obtenen l’energia que necessiten per realitzar totes les activitats de la seva rutina. De fet, ha d’aportar el 25% de les calories que es requereixen diàriament. Es recomana que l’esmorzar consti d’una porció de carbohidrats, (per exemple torrades o cereals), una fruita i un làctic, com un iogurt o un got de llet.
  3. Seguir una dieta equilibrada: els nens necessiten consumir una varietat de nutrients diferents per tenir una salut de ferro. Tenint en compte que no hi ha un aliment que els contingui tots, és important que els teus fills segueixin una dieta equilibrada per obtenir tots els nutrients necessaris (lípids, proteïnes, sucres, vitamines i minerals).
  4. Consumir carbohidrats: aproximadament la meitat de les calories que conformen la dieta dels teus fills han de provenir dels carbohidrats d’aliments com els cereals, la pasta, l’arròs, les patates o el pa. És recomanable que aquests estiguin presents en els àpats dels nens d’una manera variada. També es recomana que els donis pasta, cereals i pa de cereals, per la seva aportació extra de fibra.
  5. Menjar 5 peces de fruita i verdura al dia: les fruites i verdures són aliments molt importants per als nens, per les vitamines, minerals i fibra que contenen. És per això que has de procurar que prenguin 5 peces de fruita i verdura al dia. Per exemple, es poden prendre un suc de fruites natural en l’esmorzar, una poma o plàtan a mig matí i dos tipus de verdura (una en el menjar i una altra en el sopar).
  6. No consumir massa greix: no és saludable que els teus fills mengin moltes patates fregides, salsitxes, empanades, pastissos, etc. Encara que el greix ha de formar part de la seva dieta, és millor que els nivells d’aquesta no siguin massa elevats. Hi ha greixos no saturats (presents en peixos com la tonyina i el salmó) i saturats (presents en aliments com la carn i el formatge), les quals haurien de representar menys del 10% del total de les calories que ingereixen els nens.
  7. Reduir els refrigeris: si els teus fills mengen regularment durant el dia intenta donar-los alguns refrigeris saludables com iogurt, fruita fresca o seca, palets de pastanaga o api, cacauets sense sal, pa amb formatge, etc.
  8. Beure amb freqüència: els nens necessiten, almenys, 5 gots d’aigua al dia, sobretot, quan fa molta calor i realitzen algun tipus d’activitat física. A més d’aigua, també poden prendre te o llet, per exemple.
  9. Cuidar les dents: els nens han de rentar-se les dents, almenys, dues vegades al dia amb un raspall i pasta de dents amb fluor. A més, és important que no consumeixin massa dolços ni llaminadures, ja que no són gens sans per a la dentadura.
  10. Fer exercici sovint: els nens necessiten fer activitats per tenir un cor sa i uns ossos forts. Es tracta que realitzin una mica d’exercici cada dia, ja sigui practicant algun esport o bé anant a l’escola a peu o en bici, pujar i baixar escales, nedar, etc.

Si els nostres fills interioritzen i segueixen aquests 10 consells, serà més probable que els apliquin quan siguin adolescents i adults. D’aquesta manera, la salut d’avui serà també garantia de la seva salut en el futur!

ÚLTIMES NOTÍCIES

 
Demana informació
 
Si vols rebre informació, nosaltres ens posem
en contacte amb tu i t’assessorem en el que necessitis.
 

Segueix-nos a

CreaEscola Quality Certificate for Education Website