Atenció al públic:

8h - 13h / 15h - 17h

C/ Carme, 16

08271 Artés

938 305 212

a8000220@xtec.cat

COM TREBALLEM LES CATEGORIES GRAMATICALS A 1r d’ESO?

La morfologia i la sintaxi són sovint una part de la matèria de Llengua Catalana en la qual els alumnes se solen encallar o, fins i tot, li agafen un xic de tírria, perquè pot esdevenir un contingut poc motivador. Aquest és el cas de les temudes categories gramaticals. És per això que, gràcies a un material de la @lapizarraliteraria, hem pogut repassar aquests conceptes després de l’explicació corresponent i gràcies a la següent activitat de reforç.

De la mateixa manera que els aliments es poden agrupar i classificar en diferents grups (làctics, verdures i hortalisses, fruites…), les categories gramaticals també les podem classificar en diversos compartiments segons les seves característiques comunes. D’aquí els “potets gramaticals” en els quals, cada dia, a l’inici de la classe de català, classifiquem un grapat de paraules. Quan comença la sessió, dos o tres alumnes treuen d’una bossa una paraula escrita en un paper. Tot seguit, la llegeixen en veu alta i l’enganxen en el pot corresponent. Si no la saben, poden demanar ajuda a algun company.

Pensem que és una bona manera no només de repassar i mantenir fresc un contingut bàsic de l’àrea de llengua, sinó també d’establir rutines d’aula. Us deixem una fotografia de l’activitat.

ÚLTIMES NOTÍCIES

 
Demana informació
 
Si vols rebre informació, nosaltres ens posem
en contacte amb tu i t’assessorem en el que necessitis.
 

Segueix-nos a

CreaEscola Quality Certificate for Education Website