Atenció al públic:

8h - 13h / 15h - 17h

C/ Carme, 16

08271 Artés

938 305 212

a8000220@xtec.cat

CONFINATS EN FAMÍLIA: VA DE CONTES!

Tot i que ara es pot sortir una estona a passejar, encara toca passar moltes hores a casa amb la canalla i, per sort, continuen sorgint iniciatives per fer més lleuger el confinament. Us en presentem algunes més.

SORTIR AL CARRER SENSE POR

La Granja, una granja escola de Santa Maria de Palautordera, publica el conte El nou virus de la valentia,gratuït i per compartir lliurement,per ajudar a superar la por que s’observa en força infants (i pares/mares) a sortir al carrer. Escrit i il·lustrat per l’experta en educació emocional Cristina Gutiérrez Lestón, pretén que amb l’aparició del nou virus de la Valentia, més fort i potent que el covid-19, petits i grans reforcin l’actitud de coratge en un moment en què les pors s’han convertit en l’altra pandèmia de la societat. El conte conté una guia de lectura per als pares i mares, amb pautes per entendre l’emoció de la por i tenir recursos pràctics per afrontar-la.

CONFICONTES PER TELÈFON

Des que vivim confinats, molts avis i àvies expliquen un conte als seus nets i netes i l’envien cada dia pel mòbil. És una resposta real i espontània davant la impossibilitat de poder estar plegats i una manera de seguir compartint bons moments. Conficontesés una iniciativa que recopila, mostra i comparteix tots aquests audiocontes per seguir descobrint grans històries. Els podeu escoltar al canal d’Instagram de Club del Buuk. El projecte s’inspira en el llibre Contes per telèfon de Gianni Rodari.

GESTIONAR EL DOL

L’equip de psicologia infanto-juvenil de www.espaigut.com de Terrassa han creat durant aquests dies de confinament un conte per treballar el dol i potenciar la resiliència dels menuts en temps de covid.Gràcies a la bona acollida en centres escolars i hospitals, s’ha traduït solidàriament a 10 idiomes i s’està difonent arreu del món. El podeu descarregar aquí.

CONTES FETS A CASA

Per coses del covid-19, a casa han coincidit una mestra (la mare), un il·lustrador (el fill), un director creatiu i productor (l’altre fill) i una directora d’art (la parella del fill). I amb aquesta barreja han creat un espai de calma per a famílies amb infants on pengen un conte cada setmana fent sevir el so en 3 dimensions i amb il·lustracions fetes per ells mateixos. Els podeu conèixer a www.lallunaverda.com i seguir les seves propostes també a YouTube, on podeu veure i escoltar aquests contes.

CONTES MÀGICS

La il·lustradora i pintora Carme Solé Vendrell i l’escriptora i també il·lustradora Ray Sorigué acaben de publicar el seu llibre 1,2,3,4,5,6, Contes Màgicsun recull de sis històries on la màgia és l’encarregada de canviar-ho tot i on els somnis dels infants tenen un sentit i una explicació. L’arribada d’un infant al món; l’ajuda dels uns als altres; la voluntat de poder comunicar-se amb els animals, el cel o l’aire; la creació de la natura i la distinció entre el bé i el mal són alguns dels temes que es plantegen en aquest llibre, tenint sempre la màgia com a protagonista. Cal que els infants coneguin i desenvolupin aquesta part seva més fantàstica, i màgica, i que puguin desenvolupar el seu pensament creatiu, ja que qualsevol projecte, abans de ser realitzat, només existeix en la nostra pròpia imaginació. Recomanat a partir de 4 anys. Publica l’editorial Salvatella.

PARAULOTES PER ACOLORIR

Mireu quina idea! Ens presenten El meu quadern de paraulotes catalanes per acolorir34 dibuixos per acolorir plens de corbes i detalls molt agradables d’omplir amb colors. Provats i recomanats pels més exigents adeptes d’aquesta activitat. Una manera divertida d’esbravar-se (pares i mares, podeu quedar-vos vosaltres les paraulotes més pujades de to!), ja que pintar paraulotes en català és com clavar una bona esbroncada: després ens sentim molt millor! Us conviden a provar aquesta experiència alegre i desestressant. Trobareu més informació aquí. 

UNA LECTURA EDUCATIVA

Elementosdiversitat emocional és una novel·la d’aventures que ens empodera i ens acosta al llenguatge de la matèria. Amb aquesta novel·la Javier Peña, director general i científic d’Elisava, tanca la trilogia Elementos, que té l’objectiu de fer més comprensible i divertit el món de la matèria. La recaptació d’Elementos 3 es donarà a Educo, una ONG centrada en la infància i que durant la crisi del covid-19 porta beques menjador a les famílies amb menys recursos perquè puguin alimentar els seus fills. La tercera entrega de la novel·la està disponible en paper i e-book i és una lectura constructiva i divertida, ideal per a aquests dies. La trilogia Elementos pot llegir-se de manera independent. Elementos 1 acosta el lector a la part física del món, Elementos 2 a la part mental, i aquest tercer lliurament ens acosta a la part emocional.

ÚLTIMES NOTÍCIES

 
Demana informació
 
Si vols rebre informació, nosaltres ens posem
en contacte amb tu i t’assessorem en el que necessitis.
 

Segueix-nos a

CreaEscola Quality Certificate for Education Website