Atenció al públic:

8h - 13h / 15h - 17h

C/ Carme, 16

08271 Artés

938 305 212

a8000220@xtec.cat

ESCAPADES EN FAMÍLIA: TALLER D’ANELLAMENT D’OCELLS

Us agraden els ocells? Sabeu com s’estudien i  per què s’anellen? Veniu a descobir-ho amb un expert ornitòleg!

Per tal d’estudiar els ocells, molts són anellats al niu quan són pollets. Això és molt valuós ja que dóna una informació molt precisa de la seva edat i el seu origen.

El mètode més utilitzat per anellar ocells completament crescuts és la xarxa japonesa, de malla molt fina que es col·loca verticalment i que és especialment dissenyada per agafar els ocells quan volen. Aquest mètode és molt efectiu, però els ocells només poden ser extrets de la xarxa amb seguretat per anelladors experimentats. En aquest taller tindreu la oportunitat de veure de ben a prop aquest procés i els diversos ocells hivernants dels aiguamolls de la Corbatera de Sallent.

Els aiguamolls de la Corbatera es localitzen en un indret on el riu Llobregat presenta un seguit de peculiaritats. En primer lloc, el riu entra en una extensió de terrenys plans. Això provoca que l’aigua discorri lentament i suau a causa de l’escàs desnivell. Cal destacar, a més, la presència de força varietat d’hàbitats en ben poca superfície: bosc de ribera autòcton ben conservat (àlbers, freixes i salzes), pinedes de pi pinyoner, retalls de roureda, talussos de margues vermelles, sorrals, codolars i una gran extensió de canyissar i boga.

L’activitat s’iniciarà amb la trobada amb el guia a les 9 del matí a l’espai d’aparcament a tocar dels aiguamolls. Després del desplaçament a peu d’uns 600 metres, a l’arribar a l’espai natural de la Corbatera, s’iniciarà el taller.

  • Taller: Anellament d’ocells
  • Lloc: Aiguamolls de la Corbatera de Sallent
  • Data: 22 de febrer (9h del matí)
  • Organitza: Sallent Turisme
  • Telèfon: 93 8370966
  • Correu electrònic: info@sallentturisme.cat

Més informació i reserves online a www. sallentturisme.cat

ÚLTIMES NOTÍCIES

 
Demana informació
 
Si vols rebre informació, nosaltres ens posem
en contacte amb tu i t’assessorem en el que necessitis.
 

Segueix-nos a

CreaEscola Quality Certificate for Education Website