Atenció al públic:

8h - 13h / 15h - 17h

C/ Carme, 16

08271 Artés

938 305 212

a8000220@xtec.cat

FEM UN DICCIONARI D’ARGOT JUVENIL

Inspirant-nos en una idea del professor rebel Cristian Olivé (@xtianolive), els alumnes de 2n ESO hem elaborat un diccionari d’argot juvenil per fer-nos entendre. Paraules com boomer, random, crush o expressions com nah, de locos són alguns dels termes que apareixen en el nostre diccionari.

Aquest projecte, que s’ha dut a terme des de l’àrea de Llengua Catalana, s’ha realitzat de manera col·laborativa i cooperativa entre tots els companys de la classe. En primer lloc, vam anotar a la pissarra tots aquells mots i expressions que utilitzem en el nostra dia a dia i que pensem que els nostres pares i/o professors no comprenen.

Després, en grups de tres o quatre alumnes, ens vam repartir les paraules i vam elaborar una targeta per a cadascuna seguint l’estructura en què apareixen les diferents entrades en un diccionari. Així doncs, vam intentar determinar la categoria gramatical de cada mot, vam redactar-ne la definició i també vam afegir-hi un exemple d’ús, per tal que cada paraula aparegués contextualitzada. Així mateix, vam creure convenient dir-ne l’origen.

Finalment, vam acabar el nostre projecte fent una reflexió sobre per què el català té tan poca presència en el diccionari que hem elaborat, atès que la majoria de termes provenen de l’anglès o bé del castellà. 

Ha estat una manera amena i diferent de treballar els diversos registres lingüístics, des del col·loquial en el qual incloem tots aquests termes d’argot, fins al registre formal que ens ha permès escriure les definicions amb la màxima correcció normativa i objectivitat. 

ÚLTIMES NOTÍCIES

 
Demana informació
 
Si vols rebre informació, nosaltres ens posem
en contacte amb tu i t’assessorem en el que necessitis.
 

Segueix-nos a

CreaEscola Quality Certificate for Education Website