Atenció al públic:

8h - 13h / 15h - 17h

C/ Carme, 16

08271 Artés

938 305 212

a8000220@xtec.cat

LLIBRES PER FER VOLAR LA IMAGINACIÓ DELS NENS I JOVES CONFINATS

Que no llegim? I tant! El confinament és una gran oportunitat per submergir-se en el món dels llibres i els missatges que corren per la xarxa i pels grups de Whatsapp escolars de totes les edats ho demostren.

Us proposem una tria de títols per a joves lectors. Agafeu paper i llapis i prepareu-vos per fer volar la imaginació!

A partir 7/8 anys

1. “Superbaguet”, de Joan Antoni Martín Piñol – Bromera

Premi Vicent Silvestre: un nen descobreix una barra de pa màgica que el converteix en un heroi que lluita contra la mala alimentació. Humor i aventures.

2. “Els drets dels nens”, de Jordi Sierra i Fabra – Baula

Una obra en vers per explicar de manera directa i amena la Declaració Universal dels Drets dels Nens, amb motiu del 60è
aniversari que va ser el novembre del 2019.

3. “Dones úniques”, de Montse Barderi – Columna
Premi de Foment Lector. Biografies de dones tan conegudes com Mercè Rodoreda, Montserrat Caballé i Emma Vilarasau o tan valuoses i desconegudes com Raimonda Matavacas o Elena Maseras. Superheroïnes que van fer coses mai vistes.

A partir 9 anys

4. “La reina de Gizeh”, de Maria Carme Roca. Viena

La reina de Gizeh: novel·la d’aventures, de colla, amb misteris a resoldre, ambientada a l’Egipte actual.

5. “Estimat Vladi”, de Núria Pradas – Edebé

Les cartes entre dos amics, la Martina i el Vladi. Es van conèixer el curs més complicat per la Martina i ara el Vladi ha tornat a Rússia. També s’hi parla de la importància de la relació amb els avis. I de la màgia de les cartes.

6. “Dunes, diari d’un altre estiu”, de Muriel Villanueva – Babulinka

Continuació de la història de l’amistat de la Duna i el Max en format diari “El diari de la duna”. Estiu, família, amistat, transsexualitat i especulació immobiliària. Un avi que s’enamora, un poble en perill…

A partir d’11 anys

7. “Inbo”, de Care Santos – Edebé

Novel·la epistolar entre una noia de 15 anys (l’Alèxia) i el seu escriptor preferit. Una novel·la sobre què és la popularitat realment i també la proximitat entre amistat i amor. També és un cant a les llibreries de barri i al seu paper en les vides de tots nosaltres.

8. “L’alè del drac”, de Maite Carranza – La Galera

Premi Joaquim Ruyra 2019

La història d’un jove Antoni Gaudí, que comparteix els seus somnis amb la seva amiga Coia, la seva millor amiga d’infantesa i l’amor de la seva vida, una noia única i especial que no sembla feta per al món que li ha tocat viure. La Coia mor i l’Antoni s’obsessiona a descobrir qui la va assassinar. Tot, a l’estiu del 1868, mentre es congria la revolta i la reina Isabel fa les maletes.

9. “Palmira i l’efecte crisàlide”, de Gisela Pou – Edebé

La Palmira i els seus amics, des de la comoditat de les seves vides, prenen consciència del que està passant a Síria i als camps de refugiats i decideixen actuar. És la revolta dels nens per demanar als polítics que reaccionin davant la injustícia dels nens sols i desplaçats. La història, tot i que contundent i dura, està amanida amb grans dosis d’humor…

10. “Wolfgang, el secret del pare,” de Laia Aguilar – Columna

Segona part del llibre “Wolfgang extraordinari”. Tot sembla que va bé –o aparentment bé– fins que a casa comencen a passar coses estranyes. Les trucades del pare a hores intempestives li indiquen que hi ha algú altre a la seva vida (una dona). D’altra banda, l’àvia es mostra reticent a acceptar el pare i amaga unes cartes i uns documents que en cap moment vol ensenyar al nen. Tots aquests avisos fan que el Wolfgang comenci a interessar-se per la vida del pare (en concret pel seu passat), a qui s’adona que no coneix gens…

11. “El ball de l’esclau”, de Dolors Garcia i Cornellࠖ Bromera

La història del jove esclau romà Heli a la ciutat de Tàrraco, amb la companyia de teatre a la qual pertany. A Tàrraco, l’Heli buscarà fer realitat el seu somni: ser un actor reconegut en la ciutat vibrant de final del segle I dC. Però la recerca no serà gens fàcil per a un esclau com ell, i haurà d’enfrontar-se a les enveges, les amenaces i els càstigs que trobarà pel camí. I a l’amor.

A partir de 12 anys

12. “Irlanda sin ti”, de Susana Vallejo i Sofia Rhei – Edebé

Dues noies molt diferents, una de Barcelona i l’altra de Madrid, una de barri i l’altra una “pija”, es coneixen a Irlanda. Una novel·la d’intriga, amb decisions d’aquelles que et marquen per tota la vida.

13. “Ningú és un zombi” de Jordi Folck  – Arola edicions (teatre per a infants)

Una obra de teatre basada en la novela del mateix autor sobre el bullying que li fan al Waldemar, un noi arribat de Polònia que amaga un secret: és un mort vivent, un zombi al qual els companys humans faran la vida impossible! A les llibreries el 2 d’abril!

A partir de 13 o 14 anys

14. “L’inquietant (i meravellós) veí del tercer segona”, de Jaume Cela – Animallibres

Tres cosins, en Lau, la Lena i la Lu, visiten un veí de l’escala que és un vell un pèl misteriós. Hi parlen de tot i comenten llibres i a poc a poc van sabent quin misteri amaga aquest personatge que és gairebé tan antic com el món.

15. “Ohio”, d’Àngel Burgas – Bambú

Després de l’impacte d’un meteorit contra el planeta, els supervivents s’agrupen i adopten una nova identitat. Un d’ell és en Max. Un relat distòpic sobre la identitat i el sentit de la bondat i la justícia.

16. “Nunca lo hubiera dicho”, de Víctor Panicello – Comanegra (castellà)
Coescrita amb un grup de joves del Casal Lambda de Barcelona, basada en les seves experiències de llibertat i lluita per una sexualitat sense risc.

CreaEscola Quality Certificate for Education Website