Atenció al públic:

8h - 13h / 15h - 17h

C/ Carme, 16

08271 Artés

938 305 212

a8000220@xtec.cat

ROSES DE POMA I PASTA DE FULL, MMMMM!

Per celebrar la Diada de Sant Jordi us compartim aquesta recepta de cuina tan especial: “roses de poma i pasta de full”. Per llepar-se’n els dits!

Ingredients per a la recepta (4 persones)

  • 1 poma
  • 1 llimona
  • 1 làmina rectangular de pasta de full
  • 2 cullerades soperes de melmelada d’albercoc
  • 100 grams de sucre glas
  • 100 grams de canyella en pols
  • 100 grams de sucre morè
  • 100 grams de farina
  • 1/2 litre d’aigua
  • 1 safata de cupcakes

Elaboració de la recepta

  1. El primer pas és esprémer amb les mans una llimona dins d’un bol ple d’aigua i deixar-ho reposar.
  2. Després has d’agafar la poma, tallar-la per la meitat i retirar-li la tija i el cor. Un cop netejada, talla cada meitat amb làmines molt molt fines. Et recomanem fer servir un “pelapatates”, t’ajudarà a que quedin gairebé transparents.
  3. Quan hagis acabat tira totes les làmines a l’aigua amb llimona que havies preparat al principi i deixa-ho reposar durant uns cinc minuts.
  4. Una vegada transcorregut el temps col·loca les làmines sobre paper de cuina perquè s’escorrin mentre vas preparant la resta.
  5. Ara has d’agafar la làmina de pasta de full i empolvorar amb una mica de sucre glas i després li passes un corró per treure-li les arrugues.
  6. Una vegada la làmina estigui ben llisa talla per la meitat i cada meitat en quatre trossos. D’aquesta manera ens queden 8 rectangles iguals: cada un serà una rosa!
  7. Ara s’empolvora la safata de cupcakes amb una mica de farina perquè no s’enganxin les roses.
  8. També és moment de preescalfar el forn a una temperatura de 200 graus centígrads amb calor amunt i avall.
  9. Ara ja podem començar a muntar les roses. Primer has de preparar la superfície on vagis a treballar posant una mica de sucre glas. Després posa la massa de pasta de full a sobre.
  10. Unta el rectangle de pasta de full amb una mica de melmelada d’albercoc.
  11. Col·loca les làmines de poma sobre de la melmelada, solapant unes amb les altres i intenta que sobresurtin una mica de la massa de pasta de full.
  12. Empolvora una mica de canyella i de sucre morè per sobre. Tanca el rectangle de pasta de full doblegant per la meitat i enrotlla’l segellant bé al final perquè no surti la melmelada.
  13. Col·loca el rotllo de pasta de full a la safata dels cupcakes i segueix fent el mateix amb els set que et queden.
  14. Una vegada tinguis totes les roses fetes enforna-les de 30 a 40 minuts. Has d’anar comprovant fins que la pasta de full estigui ben daurada i cruixent.
  15. Una vegada creguis que estan fetes les retires del forn i amb l’ajuda d’una espàtula les podràs treure fàcilment de la safata de cupcakes. Perquè quedin més dolces s’empolvora per sobre una mica de sucre glas mentre estiguin calentes. I ja les tens més que llestes!

 
Demana informació
 
Si vols rebre informació, nosaltres ens posem
en contacte amb tu i t’assessorem en el que necessitis.
 

Segueix-nos a

CreaEscola Quality Certificate for Education Website