Atenció al públic:

8h - 13h / 15h - 17h

C/ Carme, 16

08271 Artés

938 305 212

a8000220@xtec.cat

UN SANT JORDI AMB GIANNI RODARI

Sabíeu que Gianni Rodari va ser un dels escriptors més importants de la literatura infantil de tots els temps? Va néixer a Itàlia l’any 1920 i va morir a Roma l’any 1980. Va ser pedagog, periodista i escriptor. Va col·laborar en nombroses publicacions periodístiques i la seva obra infantil ha estat publicada i llegida arreu. Era un enamorat dels jocs de llengua i dels contes fantàstics.

Entre les seves obres més conegudes hi ha el llibre del que avui us volem parlar i porta per títol “CONTES PER TELÈFON”. Es va publicar l’any 1962 i se n’han fet moltes edicions. Voleu saber de què va? Us ho expliquem!

El protagonista és el senyor Bianchi, un representant de comerç que viatja molt. La seva filla petita vol un conte cada nit per anar a dormir, així que cada vespre el senyor Bianchi li truca i li explica un conte. Els contes són curts, és clar, perquè les trucades valen diners…

Aquests dies el COVID-19 ens fa estar a casa; no podem sortir a passejar, ni anar a comprar, ni veure els amics… no podem anar a veure els avis ni fer-los una abraçada. Has pensat que hi ha molta gent que se sent sola i que potser no tenen internet? Un remei contra la solitud pot ser la lectura!

Per això us proposem una bonica activitat implulsada pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya. Es tracta d’explicar un conte per telèfon a una persona a qui trobes a faltar, o a més d’una!

Els passos són aquests:

  • Pensa en algú a qui pugui agradar escoltar un conte, un poema, un fragment d’un llibre. Prepara’t la lectura i truca-li. 
  • Llegeix-li el que t’has preparat. 
  • Si et ve de gust i als teus pares els sembla bé, que algú et faci una fotografia llegint i ho envieu a info@vedrunaartes.cat explicant com t’has sentit, què has llegit i a qui.

En moments com aquests de confinament, ens podem sentir més a prop de les persones que estimem amb la lectura. Aquesta setmana és Sant Jordi, una diada dedicada a l’amor i a la lectura. Se us acut una manera més bonica que celebrar aquest Sant Jordi explicant contes per telèfon?

Que l’amor i la lectura us facin molt feliços aquest Sant Jordi!

ÚLTIMES NOTÍCIES

 
Demana informació
 
Si vols rebre informació, nosaltres ens posem
en contacte amb tu i t’assessorem en el que necessitis.
 

Segueix-nos a

CreaEscola Quality Certificate for Education Website