Atenció al públic:

8h - 13h / 15h - 17h

C/ Carme, 16

08271 Artés

938 305 212

a8000220@xtec.cat

COM HA DE SER LA MOTXILLA ESCOLAR?

Cada cop hi ha més estudis que indiquen que les motxilles excessivament carregades s’associen al mal d’esquena i que poden crear problemes a llarg termini. I és que en alguns casos el problema és la sobrecàrrega de llibres que s’exigeix des dels centres.

Repassem, doncs, com s’han de portar les motxilles per no tenir lesions ni mal d’esquena.

1. No convé que les motxilles superin el 10% del pes corporal de la criatura. Si el nen pesa 30 quilos, màxim 3 quilos de pes a la motxilla.

2. La base de la motxilla ha de quedar situada a la zona lumbar. No és correcte portar-la tan baixa que quedi per les natges. A més, el pes ha de quedar repartit entre les dues espatlles, per tant, la criatura s’ha de posar les dues nanses.

3. Cal evitar les motxilles massa grosses que es poden carregar amb massa pes. “De vegades són tan grans en proporció a l’esquena del nen que és impossible ajustar-les a la seva mida i adaptar-les perquè la base quedi a les lumbars”, segons Medina.

3. És millor que la motxilla tingui nanses gruixudes i com més amples millor, així com una part posterior encoixinada. “Així s’adapta millor i està més adaptable a l’esquena”.

4. L’ús d’un cinturó encoixinat que es pugui cordar a l’altura de la pelvis o el pit serveix per repartir millor el pes i facilita la subjecció de la motxilla. “El cinturonet a la zona de la pelvis va molt bé perquè aguanta la motxilla a lloc. D’aquesta manera el pes es distribueix millor”.

5. Les motxilles amb rodes no sempre porten beneficis. “El problema és que fan molt soroll a les escoles”. A més, s’han de saber utilitzar, perquè si la força que fa el nen o nena per estirar-la no és uniforme pot sobrecarregar-li més un costat que l’altre. “L’ideal seria portar el carro cap endavant, com el carro d’anar a comprar. D’aquesta manera és molt més difícil fer-te lesions”. El problema és que ara mateix no estan dissenyades per portar-les d’aquesta manera.

6. Es recomana omplir-les de dins cap a fora, posant els objectes més pesats i plans enganxats a l’esquena; així es reparteix millor el pes i no es clava res a l’esquena. “Si la motxilla té compartiments, és perfecte”.

7. És aconsellable que el nen s’organitzi i deixi preparada la motxilla el dia abans, per no anar acumulant objectes innecessaris. També ho és que consulti l’horari d’assignatures de l’endemà per assegurar-se que porta tot el que necessita, però no més coses del compte.

https://www.rac1.cat/societat/20190910/47290841371/motxilla-nens-escola-collegi-esquena-rodes-tirants-fisioterapeuta-consells-nou-curs.html

ÚLTIMES NOTÍCIES

 
Demana informació
 
Si vols rebre informació, nosaltres ens posem
en contacte amb tu i t’assessorem en el que necessitis.
 

Segueix-nos a

CreaEscola Quality Certificate for Education Website