Atenció al públic:

8h - 13h / 15h - 17h

C/ Carme, 16

08271 Artés

938 305 212

a8000220@xtec.cat

DEU IDEES PER FER AMB ELS NENS DURANT EL CONFINAMENT

Estar amb els nens 24 hores a casa pot resultar sens dubte un desafiament per a les famílies. Combinar el teletreball en algunes ocasions, amb la cura dels més petits, l’atenció als deures que han de realitzar per a l’escola, les tasques pròpies de la llar… pot convertir-se en poc menys que una bogeria.

I a això cal afegir que els nens no poden realitzar activitats a l’exterior, per la qual cosa cal enginyar-les d’alguna manera per proporcionar-los jocs a casa que els ajudin a passar aquest temps de la millor manera possible. Aquestes són algunes idees per fer amb ells.

Un petit hort

Una idea per a tots els públics. Els més preparats poden comprar online tota mena de llavors i plantar-les en testos esperant que creixin. I per als quals no disposin de tant temps, la qual cosa s’ha fet tota la vida quan érem petits: plantar una llentia o un altre llegum en cotó moll i esperar que arreli per després trasplantar-lo a terra.

Trapezistes casolans

Només fa falta un passadís i una assenyada. No només es poden divertir, sinó que també és un exercici per fomentar el seu equilibri. Es pot fer més difícil encara amb els ulls tancats o transportant algun objecte.

Un pícnic

Per trencar la rutina de menjars a la llar, una bona idea és inventar-se un pícnic. Per als quals tinguin terrassa, la millor opció. Però no ha que desesperar-se, amb una manta al saló es pot fer un menjada a l’estil campestre del més divertida.

El volcà casolà

Una activitat de ciències que els encantarà als més petits. N’hi ha prou amb crear un volcà amb argila o algun altre tipus de pasta per modelar i després introduir al cràter vinagre i bicarbonat perquè entri en erupció. Això sí, és millor desembarassar bé la zona i que un adult estigui sempre supervisant tot atentament.

Organitzar un circuit

Els circuits són eines molt interessants per als nens, perquè han de fer activitats repetitives que milloren la seva coordinació i la seva psicomotricitat. Poden ser més complicats, amb tota mena d’objectes i fins i tot caixes per simular túnels, o més senzills, amb coixins, cadires i el que se t’ocorri que hagin de travessar.

Crear una cabana nocturna

Ja que no es pot passar una nit sota les estrelles, es pot fer una cabana sota d’una taula amb mantes, coixins i una llanterna i dedicar-se una nit a explicar històries.

Una taula sensorial

Per als més petits, realitzar activitats sensorials pot resultar del més necessari per estimular els seus sentits. Una bona idea és col·locar sobre una taula una sèrie d’objectes de diferents textures, materials, olors i sabors que el nen hagi d’endevinar amb els ulls tapats.

Una partida de bitlles singular

El paper higiènic s’ha convertit en un dels béns més preuats en aquests dies de confinament. Però si has aconseguit aprovisionar-te amb uns quants rotllos, col·loca’ls en forma de piràmide i que el nen tiri contra ells per fer-los enderrocar.

Teatre de marionetes

Cal llançar-li una mica d’imaginació, però amb materials com teles velles, cotó, el cartró del paper higiènic, llana i altres es poden construir marionetes. Una capsa de sabates pot servir com a teatre.

Ombres xineses

Un clàssic entre els clàssics. N’hi ha prou amb un llum i una paret perquè els nens passin una bona estona endevinant el que representen les figures. Hi ha molts tutorials a la xarxa, com, per exemple, aquest.

A jugaaaaar!

ÚLTIMES NOTÍCIES

 
Demana informació
 
Si vols rebre informació, nosaltres ens posem
en contacte amb tu i t’assessorem en el que necessitis.
 

Segueix-nos a

CreaEscola Quality Certificate for Education Website