Atenció al públic:

8h - 13h / 15h - 17h

C/ Carme, 16

08271 Artés

938 305 212

a8000220@xtec.cat

EL BERENAR: GUIA PER A INCLOURE’L EN LA DIETA INFANTIL

Fer diferents àpats durant al dia és clau per tenir una bona salut. Per això avui us parlem d’un que de vegades oblidem en una dieta infantil: el berenar.

La dieta infantil és massa important com per deixar-la a la improvisació. A més a més, com els infants encara no tenen prou elements de judici per saber quin pla d’alimentació els convé, es tracta d’una responsabilitat total dels adults.

Els nens tenen clar què els interessa dins del menú infantil, però aquests gustos gairebé mai coincideixen amb les seves necessitats nutricionals. Per tant, has d’estar molt a sobre d’ells.

A continuació, t’expliquem com pots millorar la dieta dels nens a mitja tarda. Pren nota.

Berenar i dieta infantil

El berenar és una part fonamental de la dieta dels infants.

De tota manera, cal tenir clar que no pots passar-te ni quedar-te curt amb ell. Si el berenar és excessiu, es sentiran una mica inflats i arribaran sense la gana necessària al sopar. Però, si no inclous una quantitat suficient, es trobaran buits entre l’hora del menjador escolar i la de sopar, que és el que has d’intentar evitar.

D’altra banda, has de valorar que tot bon berenar ha d’estar composta per tres elements principals. El primer d’ells, al voltant del qual giren la resta, és una porció de cereals.

Creiem que la manera més útil de menjar cereals de manera original, ja pots variar cada dia, és mitjançant un entrepà.

Aquest, per la seva banda, pot portar diferents mescles saludables que aportin proteïnes, com el pit (opta pels aliments cuits, ja que contenen pocs greixos) i els vegetals.

Recorda que l’entrepà ha de ser complementat per un producte làctic i una fruita. Pel que fa al primer, pots triar un got de llet, trossos de formatge o algun iogurt del seu sabor favorit. Pel que fa a la fruita, el més atractiu és proporcionar-la tallada a trossets o presentada en un suc o batut.

Com integrar el berenar en la dieta dels teus infants

L’interès del berenar, a part de proveir d’energia per encarar les activitats extraescolars que tinguin lloc després de les 18:30, resideix en la necessitat que els infants s’alimentin mitjançant cinc àpats en un dia.

Si reparteixen les seves ingestions en aquests períodes, normalment no menjaran de més en cap d’ells. D’aquesta manera, evitarem les negatives conseqüències a nivell de indigestions i obesitat que comporten aquests mals hàbits.

En aquest sentit, hi ha alguns trucs per evitar que el berenar els engreixi. És clar que als nois els agraden els dolços, però no hi ha lloc per a ells en aquesta sessió de menjar. Pots incloure’ls, com una excepció, un sol dia.

Finalment, no oblidis que els greixos trans dels aliments processats estan prohibits. Compte amb ells, ja que el bon gust dels snacks que els contenen solen seduir els petits.

En definitiva, el berenar té un espai fix en una dieta infantil. Segueix aquests consells perquè sigui sana i nutritiva!

ÚLTIMES NOTÍCIES

 
Demana informació
 
Si vols rebre informació, nosaltres ens posem
en contacte amb tu i t’assessorem en el que necessitis.
 

Segueix-nos a

CreaEscola Quality Certificate for Education Website