Atenció al públic:

8h - 13h / 15h - 17h

C/ Carme, 16

08271 Artés

938 305 212

a8000220@xtec.cat

“I COM SONA HAITÍ?”

Les 36 escoles Vedruna de Catalunya estem treballant i compartint un mateix objectiu pedagògic, un objectiu que pretén assolir el repte d’educar la mirada perquè estem convençuts de la força transformadora que implica educar-la. 

Una mirada amb voluntat de desenvolupar estratègies de sensibilització i de lluita contra les desigualtats que moltes nenes i nens pateixen pel fet de viure en països afectats per crisis de caràcter humanitari, bèl·lic o climàtic. Per tant, fomentar d’una banda la reflexió amb els infants i els més joves sobre la situació al món i, per l’altra, ajudar-los a comprendre la necessitat d’adoptar compromisos solidaris.

És per aquest motiu que els 36 centres de Vedruna Catalunya participarem, al llarg d’aquest curs escolar,  en l’apadrinament de diferents infants d’arreu del món que els permetrà dotar-los d’oportunitats per poder reeixir.

La nostra escola, Vedruna Artés, apadrinarà a la Madeline, una nena de 9 anys de Fonparizyen, Haití.  Aquest apadrinament es durà a terme gràcies a un projecte solidari de la Fundació Vedruna Intercontinental comunion, que potencia projectes de desenvolupament comunitari en el seu benefici, contribuint a un món més just i solidari on totes les persones tinguin dignitat i llibertat. 

A Cicle Inicial ens hem formulat la pregunta “I com sona Haití?” i hem escollit el nom de la classe d’aquest any. A Primer ens direm “Marimboles” i a Segon “Ashikos”. Tots dos són instruments típics d’aquest país però que provenen de l’Àfrica. 

Pel que fa a la Marimbola, és un instrument idiòfon que consisteix en una sèrie de plaques de metall adherides a una caixa de ressonància que al pulsar-les produeixen un so. Pertany a la família de les “Sanzas” i és molt popular a l’Àfrica negra. 

Pel que fa a l’Ashiko es tracta d’un instrument de percussió que té forma de cilindre cònic amb el cap a l’extrem ample i l’extrem estret obert. Es juga amb les mans i s’afina amb les cordes. Ashiko és una paraula de l’Oest d’Àfria que significa “llibertat”. 

Estem molt il·lusionats!

ÚLTIMES NOTÍCIES

 
Demana informació
 
Si vols rebre informació, nosaltres ens posem
en contacte amb tu i t’assessorem en el que necessitis.
 

Segueix-nos a

CreaEscola Quality Certificate for Education Website