Atenció al públic:

8h - 13h / 15h - 17h

C/ Carme, 16

08271 Artés

938 305 212

a8000220@xtec.cat

LES DEU FIRES DE NADAL QUE NO PODEU PASSAR PER ALT!

ada any, amb l’arribada del mes de desembre, el país s’omple de mercats i fires de Nadal. N’hi ha de tota mena: d’històrics, de molt concorreguts, de famosos per l’entorn on es fan… Molts dels quals es fan pels volts de Santa Llúcia, que originàriament era el començament dels preparatius nadalencs. La majoria ofereixen productes estrictament nadalencs, com ara pessebres, neules, torrons, tions i guarniments per a la llar, però també n’hi ha que estan pensats per les compres nadalenques i msotren idees originals per a regalar. Després d’haver-se’n hagut d’anular la gran majoria per la pandèmia l’any passat, engunay tornen amb molta força. 

Us oferim una llista de les vint fires de Nadal dels Països Catalans d’aquest 2021 que no us podeu deixar perdre:

Fira de Santa Llúcia de Barcelona 

Va començar essent una fira que s’organitzava per Santa Llúcia, el dia 13 de desembre. Però ara s’ha convertit en un mercat nadalenc que dura gairebé un mes. Del 26 de novembre al 23 de desembre, a la plaça de la Catedral de Barcelona, qui hi vagi hi trobarà més de dues-centes parades amb tota mena de productes nadalencs: pessebres, productes d’artesania, arbres, guarniments per a la llar… Les parades estaran obertes cada dia de 10.00 a 21.00.

Fira de Nadal de Ciutadella 

L’Ajuntament de Ciutadella organitza del 3 al 6 de desembre una fira de Nadal. Cada any, a la plaça de la Catedral, s’hi apleguen parades que venen productes nadalencs, objectes de regal i menjar i beguda. El divendres solament obriran a la tarda, de 17.00 a 22.00, el cap de setmana s’ampliarà l’horari i s’hi podrà comprar de 10.00 a 22.00, i dilluns plegaran a les 20.00. Enguany, arriba al divuitè aniversari i ja s’ha convertit en una cita imprescindible del mes de desembre. 

Fira de l’Avet d’Espinelves 

Del 4 al 12 de desembre a Espinelves s’hi fa una de les fires nadalenques més emblemàtiques de Catalunya, la fira de l’avet. Aquesta petita vila romànica de la comarca d’Osona es transforma per acollir milers de visitants que hi van a cercar un arbre de Nadal. Es preveu que, entre les deu parades especialitzades en avets, en venguin entre 6.000 i 7.000 durant la setmana que dura la fira. 

Mercat de Nadal de Perpinyà

Del 26 de novembre al 3 de gener es fa el mercat de Nadal de Perpinyà a la vora del riu. S’hi poden trobar regals, productes d’artesania i propostes gastronòmiques del territori. Les parades estaran obertes de 10.00 a 21.00, i l’horari es pot allargar una mica els caps de setmana. Dues de les grans atraccions d’aquest mercat són l’arbre de Nadal i la roda que s’instal·laran a la plaça de la Victòria, davant el castellet, i també la pista de gel que s’ubicarà a la plaça de la República. Enguany, com a novetat, hi haurà un espectacle pirotècnic per a celebrar la nit de Cap d’Any

Mercat de Nadal de la Ciutat de les Arts de València

La Ciutat de les Arts i les Ciències de València es converteix, del 17 de desembre al 9 de gener, en un mercat nadalenc d’artesania. A part de les parades, s’hi faran un munt d’activitats com ara tallers infantils, obres de teatre i una àmplia oferta gastronòmica. L’horari general serà d’11.00 a 22.00, però amb algunes excepcions. Els dies 24 i 31 de desembre obrirà solament fins les 17.00, i el 25 de desembre i el primer de gener tan sols s’hi podrà anar a partir de les 17.00. 

Mercat de Nadal d’Andorra

A Andorra la Vella, del 26 de novembre al 26 de desembre, es farà un mercat de Nadal a la plaça del Poble, amb productes nadalencs i artesans, a més de regals i elements de decoració. A part, cada divendres, dissabte i diumenges s’hi podran sentir nadales i música en directe, i fins i tot, els més petits, podran fer cagar el tió.

L’horari és diferent segons el dia de la setmana. El dissabte estarà obert d’11.00 a 21.00, però el diumenges tancaran a les 20.00. Entre setmana, els dies de cada dia fins al dia 17 de desembre, només estarà obert a la tarda i al vespre, de 17.00 a 21.00.

Fira del Gall de Vilafranca del Penedès

Entre les fires nadalenques, es destaquen les dedicades a l’aviram, amb venda de pollastres, galls, ànecs, indiots… Tradicionalment, s’hi venien animals vius, un costum que es va perdent. Actualment, a Vilafranca del Penedès s’hi fa la Fira del Gall des de dissabte 18 de desembre a les 9.00 fins a les 15.00 de l’endemà. En aquest mercat, que té l’origen a l’edat mitjana, s’hi pot comprar i degustar el conegut “gall del Penedès”, una varietat autòctona molt apreciada per la seva i la carn.

La gastronomia i els vins també conformen l’essència d’aquesta fira. Una àmplia mostra de cuina d’aviram que presenta des de les receptes més tradicionals fins a les més innovadores. Els plats es podran acompanyar dels vins de la Denominació d’Origen Penedès.

Fira de Nadal del Port Vell de Barcelona

Del 9 de desembre al 6 de gener, al Port Vell de Barcelona es farà per tercera vegada un mercat nadalenc. S’hi podran comprar tota mena d’articles de decoració, productes d’artesania i regals. Així mateix, hi haurà el mercat de comerç i gastronomia. Dues de les particularitats de l’entorn de la fira són el gran arbre de Nadal, amb més de trenta metres de llum, i el pessebre flotant instal·lat al port. Tampoc no hi faltaran la roda gegantina i el carrusel tradicional.

Els horaris canviaran segon el dia. Els caps de setmana de l’11 al 12 de desembre i del 18 al 5 de gener, l’horari serà d’11.00 a 22.30. Els dies de Nadal, Cap d’Any i Reis, només obriran a la tarda, de 16.00 a 23.00. La resta de dies, de 17.30 a 22.30.

DelicARTessen de Barcelona 

A la galeria Esther Montoriol de Barcelona, del 30 de novembre al 14 de gener s’hi farà el DelicARTessen, una exposició d’art de petit format que servirà de cloenda a la celebració dels vint anys de la galeria. Els qui s’hi arribin, hi trobaran produccions artístiques en tots els formats: pintura, escultura, fotografia i dibuix de més de vuitanta-cinc artistes diferents. Alhora, s’hi organitzaran activitats com ara un taller de collage brodat i un altre de collage narratiu.

Fira de Nadal i Reis de Palma

Del 24 de novembre al 6 de gener Palma acollirà més de dues-centes parades amb tota mena de productes nadalencs. L’horari serà de 10.00 a 21.00. És una fira de grans dimensions on es barregen objectes d’artesania, joieria, tèxtil i objectes de decoració. Però l’element més destacat són les parades de figuretes pel pessebre, que es concentren a la plaça Major. A més a més, també s’hi poden trobar parades de menjar com ara xurros, castanyes, dolços, mel i formatge.

ÚLTIMES NOTÍCIES

 
Demana informació
 
Si vols rebre informació, nosaltres ens posem
en contacte amb tu i t’assessorem en el que necessitis.
 

Segueix-nos a

CreaEscola Quality Certificate for Education Website