Atenció al públic:

8h - 13h / 15h - 17h

C/ Carme, 16

08271 Artés

938 305 212

a8000220@xtec.cat

LLEGENDARI VEDRUNA

Del Baix Camp a la Cerdanya:  una ruta de Llegenda”  és el títol del projecte que les escoles Vedruna han dut a terme durant aquest any dins del marc Vedruna Innova. Com ja vam explicar, es tracta d’un recull de llegendes d’arreu del territori que els alumnes Vedruna han recopilat, treballat i presentat en un format molt innovador a la xarxa. Amb l’ajuda d’eines TIC s’han treballat les arrels dels diferents indrets del nostre país a través del llegendari popular donant com a resultat la digitalització i geolocalització de les llegendes, incloent un vídeo de presentació i una animació amb l’eina CoSpaces dissenyada i muntada pels propis alumnes.

En el nostre cas, la llegenda treballada ha estat ‘La cabra d’or’. A càrrec d’alguns alumnes de 1r a 3r d’ESO se n’ha fet una adaptació dramàtica seguida de la traducció a la llengua castellana i anglesa. Aquest primer estadi conformava la mise en place pel disseny de la llegenda en xarxa amb l’ajuda de l’aplicació CoSpaces així com el vídeo de presentació que és una representació teatral de la pròpia llegenda. Totes aquestes tasques s’han pogut realitzar gràcies a la coordinació entre els alumnes i a l’assignació de tasques de forma conjunta i amb la vista posada en un objectiu únic i comú.

Aquest treball en xarxa, l’esforç per aconseguir una unió entre les escoles i un producte final innovador han sigut mereixedors del reconeixement del Departament d’Educació que ha seleccionat el projecte com a finalista del concurs Student Award en la modalitat Mobile History Map en el marc del programa mSchools dins la categoria Menció especial – Prim.  No cal dir que la notícia ens fa molt feliços i és una recompensa a la feina dels nostres alumnes i a l’aprenentatge d’aquests mesos intensos de treball. 

El passat 12 de juny es va fer la presentació del llegendari. Us deixem l’enllaç per si voleu fer-hi un cop d’ull! 

https://youtu.be/mynIXYopiR4

ÚLTIMES NOTÍCIES

 
Demana informació
 
Si vols rebre informació, nosaltres ens posem
en contacte amb tu i t’assessorem en el que necessitis.
 

Segueix-nos a

CreaEscola Quality Certificate for Education Website