Atenció al públic:

8h - 13h / 15h - 17h

C/ Carme, 16

08271 Artés

938 305 212

a8000220@xtec.cat

MANUALITATS DE NADAL PER FER AMB NENS!

Si s’afronta la tasca com un joc, fer manualitats juntament amb els nens pot ser un antídot contra l’avorriment que de vegades es presenta en els dies de Nadal. A més, aquestes tasques ofereixen l’incentiu de contribuir també amb la decoració de la llar.

El següent article brinda algunes idees per realitzar treballs manuals al costat dels petits: pots decorats amb tela de punta, boletes de fil per adornar les llums, corones de Nadal amb la forma de les mans dels nens, garlandes de paper de periòdic, ves-les i fins a imants per al frigorífic,…

L’elaboració de manualitats amb nens en les vacances de Nadal ofereix vàries recompenses. D’una banda, és una manera que els petits es compenetren amb l’ambient i els motius més típics d’aquestes festes. Per un altre, és un entreteniment per a aquests dies sense classes i que, a causa del fred i altres condicions climàtiques, sovint obliguen a passar molt temps a l’interior de la llar. A més, també permet que els adults i els menors comparteixin temps i activitats, reforçant d’aquesta forma el vincle que els uneix.

La quantitat de manualitats possibles són, per descomptat, innombrables. I de cada idea es poden derivar moltes més, gràcies a la creativitat i la imaginació. A continuació s’ofereixen sis propostes de treballs manuals senzills per fer amb els nens. Són, a més, molt econòmics, ja que requereixen materials reutilitzats o d’ús quotidià en la llar.

1. Pots decorats amb tela de punta

Per començar, una proposta ben senzilla: decorar pots o flascons de cristall amb tela depunta . El procediment és molt simple. Primer cal netejar bé els recipients, tant per dins com per fora. Després, retallar la tela en la mesura apropiada i pegar amb cua. Al voltant de la boca del pot es pot utilitzar una tela diferent, com arpillera o similar, i, després, decorar-ho amb cintes, llaços, entenimentades, pinyes seques, botons o el que la pròpia creativitat disposi. D’aquesta manera els pots queden molt bé, i molt més encara si en el seu interior es col·loca una vela encesa, com s’observa en el blog Manualitats Nadal.

2. Boletes de fil per a les llums

Les llums són una de les formes més boniques de decorar la casa en el Nadal. I aquestes llums es poden acompanyar dels més diversos tipus de decoració. En aquest vídeo s’explica com crear unes boletes de fil de la manera més senzilla. El procediment resulta molt entretingut per als petits. Consisteix a mullar el fil en una barreja de cua i aigua i, després, envoltar amb ell un petit globus. Quan la cua s’asseca, es rebenta i es lleva el globus i el fil manté la seva forma. En col·locar les llums en el seu interior, s’obté un efecte de gran bellesa.

3. Corona de Nadal amb les mans dels nens

Es pot incloure la forma de les manetes dels nens en una de les activitats, en concret en una corona per adornar una porta o una paret. Això també és molt simple. Al petit li farà molta il·lusió dibuixar diverses vegades la forma de la seva mà sobre una cartolina, que pot ser verda -si s’ha de respectar el to típic per a aquestes corones- o del color que es desitgi.

Després cal retallar amb cura aquestes siluetes i pegar-les sobre una base circular d’uns 20 o 30 centímetres de diàmetre, la qual també pot ser de cartolina o un altre material. Després, com es veu en aquesta imatge i també en aquesta, es pot afegir un llaç (real o dibuixat) que completi la decoració.

4. Garlandes amb paper de periòdic

Per fer aquestes garlandes, cal tallar tires de paper de periòdic (o de revistes, llibres que ja no serveixin, etc.). S’han de tallar un nombre imparell de tires, de tal forma que una d’elles sigui més curta i després tinguin, per parells, major longitud. És a dir, es pot fer amb una tira de 5 centímetres, dos de 7, dos de 9 i dos d’11. S’uneixen totes per un extrem, pegades i engrapades. Després, es flexionen perquè també coincideixi l’altre extrem de totes les tires i es pega o grapa de nou. D’aquesta manera s’obté una forma bonica i senzilla com la qual s’observa en el blog The Sweetest Occasion.

Diverses d’aquestes peces, unides per un fil, formen la garlanda, encara que també es poden utilitzar com a adorns independents per a la paret, l’arbre de Nadal o qualsevol altre lloc.

5. Veles decorades per a Nadal

Les veles són un altre dels elements típics de la decoració nadalenca i ofereixen infinitat de variants. Aquest vídeo dona tres idees molt senzilles per decorar-les que es poden dur a terme juntament amb els nens: pegar petites peces de colors al seu al voltant, cobrir-la amb ramitas o escorces d’arbres o envoltar-la amb un drap i després afegir petits “grans” de silicona. Aquests es divertiran molt triant els colors i els materials que més els agradin!

6. Imants nadalencs per al frigorífic

Aquesta opció també és molt senzilla i fa molta il·lusió als nens. La idea que els seus dibuixos formin part de la decoració de la llar parteix d’algun dibuix del petit, que no sigui massa gran. Cal pegar-ho sobre una base de cartolina i després col·locar un imant en la part posterior.

D’aquesta manera es poden pegar en la nevera o, si la hi ha, en alguna altra superfície metàl·lica de la casa. I, sense imant, també es poden utilitzar aquestes targetes per decorar l’arbre de Nadal o qualsevol altre lloc que es desitgi.

ÚLTIMES NOTÍCIES

 
Demana informació
 
Si vols rebre informació, nosaltres ens posem
en contacte amb tu i t’assessorem en el que necessitis.
 

Segueix-nos a

CreaEscola Quality Certificate for Education Website