Atenció al públic:

8h - 13h / 15h - 17h

C/ Carme, 16

08271 Artés

938 305 212

a8000220@xtec.cat

ONZE ACTIVITATS IMPRESCINDIBLES AL BAGES

El Bages es troba ubicat al centre de Catalunya, dins la Depressió Central. Aquesta referència geogràfica potser ens despista, ja que el seu nom no ens fa pas evocar les joies de la història i la cultura catalanes que acull la comarca.

Ni Pirineus, ni costa. En canvi hi podem trobar llocs emblemàtics que de ben segur tothom ha visitat en un moment o altre, així com d’altres de menys coneguts que ens faran redescobrir el Bages sota un prisma diferent. Us proposem onze activitats per fer-ho!

 1. Descobrir el indrets cinematogràfics de Cardona, on es va rodar La Catedral del Mar o l’espot de Heineken amb Daniel Craig com a James Bond. Ja que hi sou, també val la pena la tradicional visita al Castell, des d’on podreu gaudir d’unes vistes magnífiques.
 2. Pujar a l’Aeri de Montserrat. Montserrat és l’excursió familiar de dissabte per excel·lència. Però, heu pujat mai a l’Aeri? Tant si aneu amb nens com si no, és una experiència única per descobrir els seus paratges des d’una perspectiva totalment nova.
 3. Visitar el Puig de la Balma. Es tracta d’un mas del s. XII ubicat, com no podia ser de cap altra manera, en una balma. Molt recomanable la visita al museu, que conserva estris i utensilis de les feines diàries des de fa vint-i-sis generacions, i on es va gravar la pel·lícula de Pa Negre.
 4. Practicar la bruixeria a Sant Feliu Sasserra. Al Centre d’Interpretació de la Bruixeria us ensenyaran les activitats que remeieres, sanadores i sàvies coneixedores de la natura practicaven al Lluçanès al s. XVII, i per les quals van ser perseguides, empresonades i executades.
 5. Explorar el Geoparc Mundial de la Unesco. Us recomanem especialment les Coves del Toll, formades en roques calcàries d’un antic escull coral·lí de fa 38 milions d’anys. Però hi ha moltes activitats i georutes per explorar el Geoparc de la Catalunya Central.
 6. . Degustar la DO Pla de Bages. Els diferents cellers que agrupa aquesta denominació ofereixen visites guiades amb tast. A la majoria podreu tastar vins amb la varietat local, el picapoll, amb la qual s’elabora un blanc fresc i afruitat.
 7. Divertir-se a la Ruta dels Gronxadors de Santpedor. Una interessant ruta al llarg de la qual trobareu diferents gronxadors, per gaudir del paisatge mentre us balancegeu una estona. La ruta està pensada per fer-la en bicicleta, però hi podeu fer també una part a peu.
 8. Fer senderisme pel Camí Oliba. Un itinerari de gran recorregut, que connecta algunes de les obres més emblemàtiques de l’art romànic català, i va des de Montserrat als Pirineus. Ep, no cal que el feu tot de cop!
 9. Passejar per Mura. Un poblet de carrers i cases de pedra que encara conserva l’encís medieval. Els voltants, més desconeguts, amaguen joies naturals com la Gorja del Pare.
 10. Tastar l’oli en un molí d’oli tradicional. El Bages té també una llarga tradició de cultiu de l’olivera, i compta amb una varietat autòctona, la corbella. Podeu tastar les diferents varietats de la zona en una visita guiada, o en un menú degustació.
 11. Recórrer la Via Salària. Un camí emblemàtic a la comarca, que recorre els llocs on s’extreia, transportava i comerciava amb la sal de les mines de Cardona.

Activitats al Bages per a tots els estils i ànims. Però n’hi ha moltíssimes més! 

ÚLTIMES NOTÍCIES

 
Demana informació
 
Si vols rebre informació, nosaltres ens posem
en contacte amb tu i t’assessorem en el que necessitis.
 

Segueix-nos a

CreaEscola Quality Certificate for Education Website