Atenció al públic:

8h - 13h / 15h - 17h

C/ Carme, 16

08271 Artés

938 305 212

a8000220@xtec.cat

PROJECTE INNOVA 2019-2020 “DEL BAIX CAMP A LA CERDANYA: UNA RUTA DE LLEGENDA”

Enguany, les escoles Vedruna de tota Catalunya s’han unit per dur a terme un projecte en comú. Dins del projecte Vedruna Innova 19-20, estem treballant entre tots per donar cos i forma a un llegendari digital geolocalitzat sota el títol ‘Del Baix Camp a la Cerdanya: Una ruta de Llegenda’. 

Aquest llegendari recollirà les llegendes de cada una de les ciutats i pobles on hi ha una escola Vedruna i les geolocalitzarà, donant vida i forma a cada una d’elles. 

A part de conèixer la riquesa del nostre entorn, els alumnes i professors s’endinsaran de ple en l’estudi de la llengua, així com de la historia del moment i situació de cada una de les llegendes i treballaran un ventall molt ampli d’eines TIC (coSpaces, MHM, etc.) per donar volada al projecte. 

La nostra escola, Vedruna Artés, estan duent a terme el projecte amb els alumnes del taller d’Edició Digital i la llegenda escollida ha estat ‘La Cabra d’Or’. 

Estigueu ben atents perquè ben aviat podreu començar a gaudir d’aquesta ruta de Llegenda però, per anar fent boca, us deixem la nostra llegenda.

Llegenda de la cabra d’or

Hi havia una vegada uns viatjants que transportaven monedes d’or i de plata embolicades amb pells de cabra i de cabrit.Havien de dur aquestes monedes a Barcelona, ja que comerciaven amb la banca.

Però quan eren a Artés, un poble de la comarca de Bages, un grup de lladres els van robar tota la riquesa que transportaven.Era molta la gent del poble que, units a aquells viatjants, van sortir per capturar els bandolers, els quals havien enterrat els diners amb fulles de banús, en un punt des d’on es veient set torres de les quals avui sols en queden dues.Una d’elles és la del campanar vell d’Artés, que ha estat reconstruïda no fa gaires anys.Els pobres viatjants, amb  la resta de camperols, buscaven pertot arreu desesperats.Ni amb pèndols van poder localitzar aquell tresor tan valuós.Els bandolers havien fugit com esperitats cap a la frontera francesa per no ser capturats.Se suposa que s’emportaren el secret d’on havien enterrat els diners a la tomba.

Actualment molta gent continua intentant trobar aquest tresor tan inquietant,sobre el qual circula el rumor següent: “Si vols trobar la cabra d’or, cal que et situïs just al punt des d’on puguis veure aquests set campanars: el de Calders, el d’Avinyó, el d’Horta d’Avinyó, els dos d’Artés, el de Sallent i el de Cabrianes.”

ÚLTIMES NOTÍCIES

 
Demana informació
 
Si vols rebre informació, nosaltres ens posem
en contacte amb tu i t’assessorem en el que necessitis.
 

Segueix-nos a

CreaEscola Quality Certificate for Education Website