Atenció al públic:

8h - 13h / 15h - 17h

C/ Carme, 16

08271 Artés

938 305 212

a8000220@xtec.cat

EDUCACIÓ EMOCIONAL A CICLE INICIAL

Tenir una bona competència emocional afavoreix les relacions amb les altres persones i amb un mateix, facilita la resolució positiva de conflictes, contribueix a la salut física i mental i ajuda, especialment, a l’aprenentatge. L’alumnat que és competent emocionalment està en condicions millors per contribuir al benestar personal i social.

A cicle inicial treballem l’educació emocional des de l’àrea de les habilitats socials, ho fem des d’una manera vivencial i participativa a partir de: jocs, lectura de contes, música i activitats dinàmiques. Els infants, mica en mica, van aprenent a conèixer i a identificar amb més facilitat les emocions que tenen, les que van sentint i se’ls va dotant d’estratègies per gestionar-les de la millor manera possible, sabent, que en tot moment, que són respectats i escoltats per a tots i totes. 

Una de les activitats que estem fent és el joc del monstre de colors, aquest està inspirat en el famós llibre infantil que porta el mateix nom. És un joc cooperatiu que fomenta la comunicació verbal, treballa el reconeixement d’emocions i la seva expressió.

Un altre aprenentatge que duem a terme és el de l’autoconeixement, aprendre a saber com som, quins són els nostres talents, les nostres debilitats, què ens fa sentir bé i què no tant bé, perquè tenir-ho clar permet edificar una identitat sòlida i un coneixement profund de nosaltres mateixos i guanyar confiança i seguretat, dues bases imprescindibles per relacionar-nos amb els altres en qualsevol àmbit de la nostra vida. A l’aula ho treballem a partir de la roda de l’autoestima, la mímica i la gesticulació ajuda a l’alumnat a fomentar l’autoestima des d’una manera dinàmica, divertida, positiva i enriquidora. 

Estem molt i molt contentes d’aquest procés!

ÚLTIMES NOTÍCIES

 
Demana informació
 
Si vols rebre informació, nosaltres ens posem
en contacte amb tu i t’assessorem en el que necessitis.
 

Segueix-nos a

CreaEscola Quality Certificate for Education Website